Politie Flevoland

Ruzie op de Grote Markt

Politieagent raakt lichtgewond

Almere, 10-01-2010 o In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige jongen uit Almere aangehouden op de Grote Markt in het centrum van Almere. De jongen was betrokken geweest bij een ruzie tussen meerdere personen. Omdat de amokmaker zich hevig verzette tegen zijn aanhouding ontstond er een worsteling tussen hem en de agent. Tijdens de worsteling incasseerde de agent meerdere schoppen van omstanders. Hierbij liep hij verwondingen op aan gezicht en lichaam. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en Recherche Almere Stad Oost is dringend op zoek naar getuigen. via 0800-7000.

Rond 04.00 uur ziet een surveillerende agent dat een aantal personen met elkaar op de vuist gaan op de Grote Markt. Toen hij de groep uit elkaar haalde en een aanhouding wilde verrichten keerde de omstanders zich tegen de agent. Tijdens de aanhouding waarbij de verdachte zich hevig verzette werd de politieagent meerdere malen geschopt door omstanders. Nadat de verdachte onder controle was gebracht en diverse toegesnelde agenten de groep uit elkaar dreef bleek dat de agent lichte verwondingen had opgelopen. Gelukkig kon de hij zijn werkzaamheden die nacht hervatten en was doktersbehandeling niet noodzakelijk. De 19-jarige verdachte wordt verdacht van mishandeling en wederspannigheid en zit nog vast. Rechercheurs zijn een onderzoek gestart naar de betrokkenheid van de andere verdachten die geweld hebben gepleegd tegen de politieman.

Uw tip
Bent u getuige geweest van deze vechtpartij of heeft u meer informatie die nuttig kan zijn voor het onderzoek meldt u dan bij Recherche Almere Stad Oost via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem