Gemeente Leidschendam-Voorburg


Belastingaanslagen 2010

8 januari 2010 - Vanaf woensdag 13 januari vallen de eerste belastingaanslagen van 2010 op de deurmat. Dit zijn de aanslagen afvalstoffen- en/of rioolheffing. Twee weken later volgen de aanslagen voor de onroerende-zaakbelasting (OZB) en WOZ-beschikking.

WOZ-waarde
De waardepeildatum voor het belastingjaar 2010 is 1 januari 2009. De WOZ-waarde die op het aanslagbiljet staat wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld en geldt dus alleen voor het lopende jaar.

Waardeontwikkeling woningen.
Door de huidige situatie op de onroerendgoedmarkt en berichtgeving in de media verwachten veel mensen dat de WOZ-waarde van hun woning is gedaald. Echter, in de eerste helft van 2008 was er nog sprake van een prijsstijging. Deze stijging wordt niet geheel ongedaan gemaakt door de daling in de tweede helft van 2008. Gevolg is dat de WOZ-waarde op peildatum 1 januari 2009 net iets hoger is dan op peildatum 1 januari 2008 (zie de prijsindex woningen hieronder).

In de gemeente Leidschendam-Voorburg is er op de peildatum van 1 januari 2009 sprake van een lichte gemiddelde stijging. Per provincie, gemeente, buurt, wijk, straat en type woning kunnen er uiteraard ook verschillen zijn in de waardeontwikkeling. De WOZ-waarde van uw woning kan op peildatum 1 januari 2009 dus hoger of lager zijn dan op 1 januari 2008.

Informatie: internet of de folder bij het aanslagbiljet In januari 2010 worden in totaal circa 60.000 aanslagen verzonden. Hierdoor ontstaat een grote piek aan telefoontjes bij de medewerkers van het Meld- en Informatiecentrum. Daardoor kan de wachttijd behoorlijk oplopen. In de folder die u bij de aanslag ontvangt, staat veel informatie die vaak al antwoord op uw vraag geeft. Er staat ook veel informatie op het Digitaal Loket van de website van de gemeente: www.leidschendam-voorburg.nl. Kijk daarom voordat u de gemeente belt, eerst even in de folder of op de website. Dat kan ergernissen door lange wachttijden voorkomen.

Informatiebalie op het Servicecentrum Leidschendam Voordat u een bezwaarschrift indient kunt u vanaf woensdag 13 januari t/m woensdag 31 maart 2010 voor al uw vragen ook terecht op het speciale inloopspreekuur. In deze periode is er elke werkdag van 8.30 tot 12.00 uur een aparte balie geopend in het Servicecentrum Leidschendam of op afspraak in de middag (telefoonnummer 14070) op het Servicecentrum, Koningin Wilhelminalaan 2 te Leidschendam.