Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 10-01-2010

5 aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

TILBURG: In de nacht van zaterdag op zondag werden er in het
uitgaansgebied van Tilburg 5 aanhoudingen verricht, waarvan 1 voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en 4 voor openlijke
geweldpleging.
Rond 03.00 uur kreeg de politie melding van openlijke geweldpleging op de Paleisring. Drie mannen en een vrouw zouden hier betrokken zijn bij de mishandeling van een man. Het slachtoffer werd in het gezicht geschopt en geslagen en liep volgens getuigen hoofdletsel op. Hij zou naar het ziekenhuis zijn vervoerd Na enig speurwerk zag de politie vier personen die aan het signalement voldeden rennen over de
Heuvelring. De drie mannen, een 30-jarige man en een 21-jarige man uit Eindhoven, een 23-jarige man uit Tilburg, zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. De 22-jarige vrouw in hun gezelschap
probeerde de mannen bij hun aanhouding te ontzetten en bleek
onophoudelijk schreeuwen. Ook zij is hierop aangehouden. Bij haar aanhouding bedreigde ze een politieagent. Een van de mannen beledigde een agent. De politie is op zoek naar het slachtoffer van de openlijke geweldpleging en wil aangifte opnemen van de man. De vier verdachten komen in aanmerking voor een 'weekendje weg'.

Er zijn 7 bekeuringen uitgeschreven, waarvan een voor baldadigheid, een voor openbare dronkenschap, een voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, een voor verkeerd parkeren, een voor het niet voldoen aan een bevel of vordering, een voor belediging en een voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG: Personeel van een winkel in de Jan Heijnsstraat betrapte zaterdag rond het middaguur een man op het stelen van kleding. De man had in een pashokje labels van kleding af getrokken en wilde met de kleding de winkel uit lopen. Hierbij werd hij tegengehouden door personeel. Deze alarmeerde de politie. De 52-jarige Tilburger werd meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld omdat hij op de lijst van veelplegers voorkomt. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen van diefstal.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: Zondag kreeg de politie even na 05.00 uur melding van huiselijk geweld in een woning in de wijk De Blaak. De vrouw des huizes zou mishandeld zijn door haar man en ontzet zijn door haar kinderen. Hierna zou het geweld zich tegen hen hebben gericht. Bij aankomst van de politie bleek dat de 53-jarige verdachte onder invloed van alcohol verkeerde. Hij zou hierbij zijn 52-jarige vrouw hebben mishandeld en vernielingen in de woning hebben gepleegd. Twee van de meerderjarige kinderen van het echtpaar hadden de vrouw ontzet. Hierna richtte de vader het geweld op de twee zoons.
De verdachte is aangehouden door de politie. De vrouw hield aan de mishandelingen zwelling op het hoofd over. De man had een bloedneus. Hij is in verzekering gesteld.
Van de vrouw is aangifte opgenomen. Van de kinderen is een verklaring opgenomen.

Politie houdt man aan na mishandeling vrouw

TILBURG: De politie hield zondag om 02.15 uur en 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor mishandeling van een 19-jarige Tilburgse. De twee, bekenden van elkaar, hadden rond 23.00 uur in de Koopvaardijstraat woorden met elkaar gekregen toen ze elkaar hier tegenkwamen. De man zou de vrouw vervolgens hebben geslagen en hard aan haar vingers hebben getrokken. De hand van de vrouw was hierdoor gezwollen en mogelijk had het geweld ook een breuk veroorzaakt. De vrouw liet zich behandelen in het ziekenhuis en deed aangifte bij de politie. Deze kreeg om 02.00 uur melding van een conflict aan de Schutsboomhof. Hier trof de politie de man, die voldeed aan de beschrijving van de aangeefster, aan. Hij is aangehouden. De man verklaarde de vrouw niet te hebben mishandeld. Hij en zijn vriendin zouden in de Koopvaardijstraat zijn aangesproken door de aangeefster. Deze wilde met zijn vriendin praten. Omdat zij hier geen behoefte aan had zou hij dit hebben voorkomen. Er zou hierbij geen sprake zijn geweest van geweld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen na mishandeling om gooien met sneeuwballen

TILBURG: De politie hield zaterdag aan het begin van de avond twee mannen aan op de Heusdenlaan voor mishandeling. Een van de verdachten, een 41-jarige man verklaarde dat een buurtbewoner zijn 12-jarige zoon zou hebben mishandeld omdat deze met sneeuwballen tegen diens woning aan het gooien was. De man verklaarde dat hij hier erg boos om was en daarom de betreffende buurtbewoner had geslagen. Hij wilde aangifte doen namens zijn zoon. Omdat er over en weer geslagen zou zijn werden de 41-jarige man en een 42-jarige man aangehouden. De 42-jarige man verklaarde achter de jongen aan te zijn gegaan om hem te waarschuwen. Hij had het jongetje vastgepakt en was toen uitgegleden. Hij had de jongen met zijn hoofd in de sneeuw geduwd. Hierna kwam de vader van de jongen aan gelopen en ontstond er een strubbeling, waarbij hij werd geslagen.
Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na steken vriendin met schroevendraaier

TILBURG: De politie werd zaterdag rond 19.20 uur gealarmeerd in verband met een mishandeling in een woning in de wijk Groeseind. De 25-jarige bewoonster van het pand verklaarde al langere tijd te worden mishandeld door haar vriend. De vrouw was die middag thuisgekomen en had woorden gekregen met haar vriend. Deze had haar vervolgens meerdere keren bij de keel gegrepen, geslagen en gestoken met een schroevendraaier. Ze hield hieraan letsel over.
De politie hield de 24-jarige verdachte uit Tilburg aan. Hij is in verzekering gesteld en verklaarde hierbij dat hij de vrouw niet had gestoken met een schroevendraaier, maar enkel naar haar had gewezen. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Man aangehouden na mishandeling zus

TILBURG: De politie hield zaterdagmiddag een 19-jarige Tilburger aan voor het aanrichten van vernielingen in zijn ouderlijk huis de in de wijk Het Zand. De politie moest zaterdag twee keer naar de woning voor melding van huiselijk geweld. De eerste keer wilde het gezin geen aangifte doen als de man verder rustig zou zijn. Korte tijd later alarmeerde het gezin opnieuw de politie omdat de man wederom door het lint zou zijn gegaan. Hij zou huisraad hebben vernield en zijn zus hebben mishandeld. De man probeerde te ontkomen bij aankomst van de politie, maar kon in de tuin van een van de buren worden aangehouden. De man is in verzekering gesteld. Van zijn 27-jarige zus is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 10-01-2010 14:40 | © Regio Midden en West Brabant |