Politie Brabant-Noord

Alcoholcontrole in Oss en Heesch

Oss, Heesch, 10-01-2010

De politie heeft tussen zaterdagavond 23.00 uur en zondagmorgen 05.30 uur een alcoholcontrole gehouden in Oss en Heesch. In totaal werden 316 bestuurders gecontroleerd op vier locaties: Koornstraat en Singel 1940-1945 in Oss en de Nistelrodeseweg en Osseweg in Heesch. In totaal werd van vier bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Twee van hen waren beginnend bestuurder. Deze vier automobilisten worden ook aangemeld voor de cursus Educatieve Maatregel Alcohol.

In Oss werden drie automobilisten betrapt die gedronken hadden. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Twee van hen moesten hun rijbewijs inleveren. De ingevorderde rijbewijzen waren van een 53-jarige man uit Oss en een 49-jarige man uit Lith. De bestuurder uit Lith weigerde mee te werken aan de ademanalyse waardoor niet kon worden vastgesteld hoeveel hij gedronken had. Toch werd zijn rijbewijs ingevorderd en de man is medegedeeld dat niet meewerken een ademanalyse een misdrijf is.

In Heesch hadden zes bestuurders teveel gedronken, tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Twee beginnend bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren. Het ging om: een 21-jarige Ossenaar die ruim drie keer teveel had gedronken en een 20-jarige man uit Schaijk die bijna vijf keer teveel had gedronken.

Daarnaast werd in Heesch een 20-jarige man uit Heesch met drank op achter het stuur betrapt. Hij bleek ook geen rijbewijs te hebben en had de auto van zijn moeder zonder toestemming meegenomen.