Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 10-01-2010

Tien aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: Ondanks het koude weer was het wederom druk in de binnenstad in de nacht van zaterdag op zondag. De politie hield tien personen aan. Drie personen uit Voorschoten werden rond 01.15 uur aangehouden voor vernieling van een ruit van een eetgelegenheid aan de Haven. Twee van hen bleken geen aandeel te hebben in deze vernieling. Voor hen wordt sepot opgemaakt. Tegen de derde zal proces-verbaal worden opgemaakt. Twee verdachten werden aangehouden voor het gebruiken van cocaïne in de Potkansteeg. Twee mannen werden aangehouden voor verstoring van de openbare orde en twee personen werden aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Om 03.45 uur ontstond er een opstootje in een eetgelegenheid aan de Havermarkt. Een beveiliger, die op dat moment in vrije tijd in de gelegenheid was, probeerde de ruzie te sussen, maar werd hierbij in het gezicht geslagen. De politie hield een 24-jarige man uit Meer aan voor de mishandeling. Van de beveiliger is aangifte opgenomen. De verdachte is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee omdat hij militair is.

Ook zijn er vijf bekeuringen uitgeschreven, waarvan drie voor
wildplassen en twee voor het gebruik van softdrugs.

Beschonken bestuurder veroorzaakt ongeval op gladde weg

SINT WILLEBRORD: Een 44-jarige man uit Sint Willebrord reed zondag om
01.45 uur over de Vosdonkseweg in de richting van Sint Willebrord. Achter de automobilist reed een auto. De bestuurder van de auto haalde hem in. Aangezien er sneeuw op de weg lag en het erg glad was, raakte het voertuig in een slip. De bestuurder gleed tegen de auto van de Willebrorder aan. De schoof door tegen een auto die op de kruising met de Luienhoeksestraat stond te wachten tot de twee auto's waren gepasseerd. Alle drie de voertuigen liepen schade op. De dochter van de 44-jarige bestuurder, een 14-jarig meisje, raakte gewond in het gezicht als gevolg van de aanrijding.
Van de automobilist die bij de kruising stond te wachten, een
47-jarige man uit Sint Willebrord, is een verklaring opgenomen. De bestuurder van de inhalende auto, een 29-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 410 ug/l. Zondagochtend is de verdachte verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

7 jongens aangehouden voor beschadigen ruit met sneeuwballen

BREDA: De politie hield zaterdag om 15.30 uur aan de Donkslagen 7 jongen uit Breda in de leeftijd van 12 tot 15 jaar aan voor
baldadigheid. Bewoners van een pand aan de Donkslagen hadden de politie gebeld, nadat er meerdere malen met sneeuw- en ijsballen tegen een ruit van hun woning was gegooid. Hierdoor was de ruit op meerdere plaatsen beschadigd. De bewoners gaven aan de politie aan aangifte te willen doen. Ze hadden foto's gemaakt van de jongeren nadat deze met sneeuwballen gooiden, aan de hand hiervan hield de politie de jongens aan. De verdachten zijn verhoord en hierna overgedragen aan hun ouders. Tegen de 7 zal dossier worden opgemaakt.

Politie zoekt getuigen mishandeling

BREDA: De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die zaterdag 2 januari rond 18.50 uur plaatsvond in de Bernard de
Wildestraat.
Een 44-jarige man ging die avond achter een groep jongeren aan die sneeuwballen tegen zijn woning gooiden. De man wilde van de jongeren weten waarom ze met sneeuwballen gooiden en vragen of ze ermee op wilden houden. Hierop keerde de groep zich tegen hem en werd de man door de jongens geschopt en geslagen. Toen de man op de grond viel gingen de mishandelingen door. Een buurtbewoner belde de politie. De groep jongens zouden wraak hebben willen nemen, omdat de ex-vrouw van de man aangifte had gedaan van mishandeling door een vriendin van hen.

De politie zoekt getuigen van de mishandeling en vraagt hen contact op te nemen met het politieteam Breda-Noord via 0900-8844. Mensen die meer weten over de mishandeling, maar die anoniem willen blijven kunnen bellen met de Stichting M. (Meld Misdaad Anoniem) via
0800-7000.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 10-01-2010 14:37 | © Regio Midden en West Brabant |