Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 10 januari

Schagen, 10-01-2010 o 15.15 uur

Verkeershinder door weersomstandigheden (tevens homepagebericht)

Schagen, zondag 10 januari 2010.

De afgelopen 48 uur heeft het verkeer in de regio Noord-Holland Noord hinder ondervonden van de barre weersomstandigheden. Op de wegen deden zich hier en daar sneeuwduinen voor. Enkele autos raakten van de weg en kwamen tegen een boom of in het water (zie hiervoor de persberichten, later op de middag). Er deden zich gelukkig nog geen grote persoonlijke ongelukken voor.

Het KNMI-weeralarm bleef ook zondag van kracht. Het advies is om niet de weg op te gaan. Bij de politiemeldkamer werden door burgers en hulpverleners diverse sneeuwduinen in de regio gemeld. Vooral op wegen die lopen van oostelijke in westelijke richting. De dijk Enkhuizen-Lelystad moest worden afgesloten. Sommige polderweg in de gebieden rond Opperdoes, Kolhorn, Wieringen en Niedorp waren slecht begaanbaar. De schuifploegen van Rijkswaterstaat, de gemeenten en het Hoogheemraadschap proberen de wegen vrij te houden voor het verkeer. De actuele stand van zaken wordt doorgegeven aan de verkeersinformatiedienst.

Drankrijders onverbeterlijk

Schagen, zondag 10 januari 2010.

Het afgelopen weekend waren de wegen glad en soms onberekenbaar. Dit was voor sommige alcomobilisten geen reden om hun auto te laten staan. Ondanks dat rijden onder invloed de kans op een ongeval aanmerkelijk vergroot werden er weer diverse bestuurders betrapt. Hieronder een opsomming van de meest opvallende zaken.

Den Burg, zondag 10 januari 2010.

Bij een routinecontrole op de Keesomlaan werd rond 00.40 uur een 22-jarige automobilist uit Den Helder betrapt op alcoholgebruik. De man bleis, als beginnend bestuurder, aan het bureau ruim drie maal de toegestane hoeveelheid: 300 ug/l (tot 90 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Schagen, zondag 10 januari 2010.

Rond 02.00 uur werd op het Noord een 60-jarige automobilist uit Schagen gecontroleerd op alcoholgebruik. De man had te diep in het glaasje gekeken en blies aan het bureau 580 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd meteen ingenomen.

Hoorn, zaterdag 9 januari 2010.

Rond 04.00 uur werd op de Hulk een 21-jarige beginnend automobilist uit Hoorn aangehouden. De man viel op door zijn rijgedrag. Hij reed op het Breed dicht achter een taxi die maar aan de kant ging voor het geval de neusdrukker tegen hem aan zou botsen. Op de Westerdijk reed de man, ondanks de gladheid, 100 km/u waar hij 60 mocht. De man blies aan het bureau 560 ug/l (tot 90 toegestaan voor een beginnend bestuurder). Hij moest dan ook meteen zijn rijbewijs inleveren en ging met een proces-verbaal naar huis.

De Waal, zondag 10 januari 2010.

Rond 05.00 uur was er een eenzijdig ongeval op de Laagwaalderweg. Een 25-jarige vrouw uit Den Burg slipte door een sneeuwlaag van de weg en belandde op de zijkant van de auto in een slootje. Agenten hebben haar en een vriendin uit de auto bevrijd. De bestuurster bleek teveel gedronken te hebben en blies 375 ug/l. De vrouw verklaarde in de vooravond zon zeven glazen drank te hebben genuttigd en was na 01.00 uur gestopt met drinken. Ze ging er vanuit dat ze wel onder de streep zou blijven maar kreeg nu toch een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Heerhugowaard, zondag 10 januari 2010.

Rond 06.30 uur kreeg de politie de melding dat er een auto met zijn neus de sloot in was gereden aan de Hasselaarsweg. Ter plaatse bleek dat de 36-jarige bestuurder van de personenauto uit Heerhugowaard op eigen kracht al uit zijn voertuig was gekomen. Hij was echter wel flink onder invloed van drank en blies aan het bureau 685 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Oude Niedrop, zondag 10 januari 2010.

Rond 02.15 uur kreeg de politie de melding dat er op de Zuiderweg een personanauto van de rijbaan was geraakt en in de berm vast stond. Ter plaatse werd de 22-jarige bestuurder van de auto uit Spanbroek aangehouden. Hij blies, als beginnend bestuurder 675 ug/l (zeven-en-een-half keer de toegestane hoeveelheid) en mag meteen zijn rijbewijs inleveren.

Gestolen auto in de berm

Middenmeer, zaterdag 9 januari 2010.

Rond 16.00 uur trof een agent op de snelweg A7 een in Rotterdam gestolen personenauto aan in de berm. De auto was van de weg geraakt en had eerst de middengeleider geraakt. Aan de hand van de sporen werd duidelijk dat de bestuurder in de richting van Middenmeer was gelopen. Bij een tankstation werd de 31-jarige bestuurder uit Groningen aangehouden. Hij werd ingesloten in afwachting van zijn transport naar de politie in Rotterdam waar het verdere onderzoek zal plaatsvinden.

Auto te water door sneeuwduin (1)

Stompetoren, zaterdag 9 januari 2010.

Rond 17.30 uur raakte op de Noordervaart door een sneeuwduin een echtpaar uit Hoorn van de weg. De man en vrouw van 61 en 59 jaar oud kwamen met hun auto in het water naast de weg terecht. Ze konden op eigen kracht het voertuig verlaten maar werden onderkoeld per ambulance naar het ziekenhuis in Alkmaar gebracht. Een andere auto, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit De Goorn, gleed op dezelfde plek ook de weg af. Haar voertuig bleef gelukkig hangen in de berm, naast de auto die in het water was geraakt. Deze vrouw kwam met de schrik vrij.

Brommobiel te water door sneeuwduin (2)

Schagen, zaterdag 9 januari 2010.

Rond 14.00 uur raakte een 23-jarige man uit Burgerbrug met zijn brommobiel in het water naast de Westfriesedijk. De man reed richting Schagen en verloor ter hoogte van nummer 4 in een sneeuwduintje de macht over het stuur van zijn voertuig. Hij kwam links in de sloot terecht maar kon op eigen kracht uit het water komen.

Auto te water door sneeuwduin (3)

Schermer, zaterdag 9 januari 2010.

Rond 14.30 uur verloor een 25-jarige automobilist uit Wormer de macht over zijn stuur op de Lange Molenweg. De man reed door een sneeuwduin met een hoogte van zon 40 centimeter en belandde met de neus van zijn auto in het water c.q. ijs. Hij haalde bij het uitstappen alleen natte voeten. Een boer uit de omgeving heeft het sneeuwduin verwijderd.

Auto tegen boom door sneeuwduin (4)

Andijk, zondag 10 januari 2010.

Rond 00.20 uur reed een 40-jarige automobilist uit Wervershoof, met naast zich zijn 34-jarige vrouw, tegen een boom op de Driehuizen. De man kwam aanrijden over de Driehuizen en ging in de richting van Wervershoof. Door een sneeuwlaag op de weg raakte hij de macht over zijn stuur kwijt waarna hij tegen de boom botste. De vrouw van de man moest per ambulance voor controle naar het ziekenhuis.

Lastige klant mag roes in cel uitslapen

Alkmaar, zondag 10 januari 2010.

Rond 02.00 uur werd een 20-jarige jongeman uit Alkmaar aangehouden op de Houttil nadat hij zich dronken had misdragen in een horecagelegenheid. Hij gooide ondermeer glazen om. Toen een portier hem de deur uitzette bleef hij terugkomen en beledigde hij de man. Bij zijn aanhouding verzette hij zich tegen agenten. Nadat hij zijn roes had uitgeslapen in een politiecel mocht hij naar huis met een paar bonnen op zak wegens openbare dronkenschap en het niet voldoen aan een politiebevel.

Aanhouding na diefstal jas

Bergen, zaterdag 9 januari 2010.

In de nacht werd een 27-jarige man uit Schoorl aangehouden op de Karel de Grotelaan. Hij was in de Franse steeg duidelijk bezig om een jas leeg te schudden die niet van hem was. De man weigerde zijn naam op te geven en is voor de nacht ingesloten in een politiecel. Toen zijn identiteit in de loop van de ochtend bekend was werd hij heengezonden. Naar de herkomst van de jas wordt een nader onderzoek ingesteld.

Aanhouding na vechtpartij en vernieling

Alkmaar, zaterdag 9 oktober 2010.

Rond 04.30 uur werden op de Molenbuurt twee mannen door de politie aangehouden. Ze waren betrokken geraakt bij een vechtpartij met meerdere mensen waarbij een man gewond was geraakt en daarbij was ook een ruit van een taxi vernield. De mannen zijn 24 en 29 jaar oud en komen beiden uit Alkmaar. Ze zijn in de loop van de zaterdag in verzekering gesteld wegens openlijke geweldpleging. Het onderzoek naar de toedracht en eventuele andere daders wordt voortgezet.

Woningbrand

Alkmaar, zondag 10 januari 2010.

Vannacht rond 03.20 uur werd er een brand gemeld in een woning aan de Westerweg. Het ging om een middenwoning en de 65-jarige bewoner was er, zwart van het roet, reeds uit.

De brandweer zette twee spuitwagens en een ladderwagen in. De naastgelegen woningen werden door de politie ontruimd. Ze konden tijdelijk onderdak krijgen bij overburen. De brandweer was het vuur snel meester. De 65-jarige bewoner werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en zou daar voor een nachtje ter observatie worden opgenomen. Wegens de schade kan hij niet in zijn woning terugkeren. De verzekeraarhulpdienst, Salvage, neemt maatregelen. De buren van de belendende percelen konden terug naar hun huis. De brand is vermoedelijk ontstaan bij de televisie in de voorkamer van de woning. De kat van de bewoner is door de brand om het leven gekomen.

Flinke bijvangst na relationeel geweld

Anna Paulowna, zondag 10 januari 2010.

Gisteren in de avonduren heeft de politie een 41-jarige man uit Anna Paulowna aangehouden. Hij had eerder in de middag en ook later op de avond bij hun woning aan de Nieuweweg ruzie gemaakt met zijn 36-jarige ex-vriendin uit Den Helder, die ook werd gearresteerd.

Aanvankelijk heeft de politie s middags een bemiddelend gesprek gevoerd maar toen de man s avonds ook handtastelijk en bedreigend werd is hij aangehouden.

Deze vorm van huiselijk geweld leverde echter meer op. Bij een onderzoek in de woning trof de politie zeven wapens aan met bijbehorende munitie. Het ging om twee pistolen, vier jachtgeweren en een dolk. Tevens werd in een garage een hennepkwekerij aangetroffen waar 200 stekken en apparatuur in beslag werd genomen en door een speciaal bedrijf werden afgevoerd. Er was ook geknoeid met het elektra. De vrouw zal in de loop van de zondagmiddag worden heengezonden. Haar ex-vriend is in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld.

Man aangehouden na poging doodslag op agent

Alkmaar, zondag 10 januari 2010.

Afgelopen vrijdagavond om 19.00 uur is op de Vrouwenstraat een 21-jarige man uit Heiloo aangehouden nadat hij met zijn bromfiets op een agent was ingereden. Deze kon opzij springen maar toen de bestuurder overmeesterd werd verzette hij zich. Hierbij kwam de agent ongelukkig ten val. Hij liep diverse kneuzingen op en een brandwond aan zijn been van de brommeruitlaat.

Twee agenten hadden de bromfietser zonder verlichting zien rijden op de Kennemerstraatweg. Toen ze de man hierop aan wilden spreken in de Vrouwenstraat, waar hij voor een café stilstond, gaf hij gas en wilde hij er vandoor gaan. Hij verklaarde dat hij aan een controle wilde ontkomen. De verdachte is in verzekering gesteld wegens poging tot doodslag. Er wordt hier proces-verbaal voor opgemaakt maar ook wegens het niet voldoen aan een politiebevel, het niet voeren van verlichting, het niet hebben van een kentekenplaat, het niet hebben van een bromfietsverzekering en het rijden zonder rijbewijs. De man is al vaker met de politie in aanraking geweest.

Mislukte overval, politie zoekt getuigen

Alkmaar, zaterdag 9 januari 2010.

Rond 18.20 uur vond er op het benzinestation van Tamoil aan de Bestevearstraat een poging tot overval plaats. Een medewerkster van het station, die alleen in de winkel was, zag vanachter haar balie een man met een vuurwapen in zijn hand aan komen lopen. Omdat de vrouw enkele weken geleden ook al is overvallen, twijfelde ze geen moment en dook ze een kantoortje achter de balie in waar de deur van op slot kon. Op de bewakingsbeelden zag ze dat de overvallen over de balie heen klom en de kassa probeerde te openen. Toen dit niet lukte ging hij er met een paar pakjes sigaretten te voet vandoor in de richting van de Praxis. De vrouw bleef ongedeerd en belde meteen de politie. Die stelde een uitgebreid onderzoek in de omgeving in maar trof niemand meer aan. Wel werden er in de winkel sporen aangetroffen.

De dader voldoet aan het volgende signalement:

Ongeveer 20-jarige man met licht getint uiterlijk, lengte ongeveer 1,78 meter en normaal postuur. Hij droeg een zwarte sjaal over zijn neus en een donkere jas met capuchon. Hij droeg lichte bergschoenen.

Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Alkmaar: 0900-8844.