Politie Zeeland


---


Wijziging persbericht W-053-2010: Vrouw in sloot, Middelburg
De vrouw geraakte in een sloot op de Segeerssingel ter hoogte van de Opaal.

Z-055-2010 Eenzijdig verkeersongeval, Hulst
Op de Hogeweg in Hulst is zaterdag om 15.00 uur een 72-jarige automobilist uit Axel met zijn auto in de sloot gereden.
Hij was door de gladheid uit de bocht geraakt en ondersteboven in de sloot terechtgekomen. De man kon zelf uit de auto komen en werd opgevangen door omstanders. Hij is met snijwonden en schouder- en handklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

W-056-2010 Vlissinger mishandeld in zijn woonplaats
In het uitgaanscentrum van Vlissingen werd zondag rond 05.00 uur een 21-jarige Vlissinger mishandeld.
Eerst was hij in een horecagelegenheid door twee hem onbekende jongens lastiggevallen. Toen hij daarna buiten kwam liep hij een groepje van 5 personen tegen het lijf, waaronder de twee die hem eerder lastigvielen. De 21-jarige liep klappen en schoppen op en had naderhand last van zijn hand, stuitje en neus. Twee personen, Vlissingers van 18 en 16 jaar werden kort daarop aangehouden. Zondag in de loop van de ochtend werden de andere drie personen aangehouden. Het betreffen drie Vlissingers van 17, 18 en 19 jaar. Alle vijf zijn ze in verzekering gesteld.

W-057-2010 Brandweerman bekogeld met glaswerk, Middelburg
In de nacht van oud en nieuw werd op de Buitenhovelaan in Middelburg een 37-jarige Middelburgse brandweerman bekogeld met glaswerk.
Dit gebeurde tussen 00.20 en 00.40 uur terwijl hij, samen met zijn collega's, een brand stond te blussen die woedde ter hoogte van enkele garages, net voorbij de bocht na het uitvaartcentrum. Terwijl de brandweerman zijn werk uitvoerde, hoorde en voelde hij plotseling een harde klap tegen zijn helm, daarna zag hij glas op de grond. Waarschijnlijk werd de man met een fles bekogeld, maar door zijn helm bleef hij ongedeerd. De brandweerman heeft deze week aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling en de politie heeft de zaak in onderzoek.
De politie zoekt getuigen en/of mensen die weten wie het glaswerk heeft gegooid. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.

Z-058-2010 Hennep, Breskens
Op het Veerplein in Breskens werd zondag om 17.15 uur een 32-jarige man uit Eeklo aangehouden met 5 gram hennep in zijn auto.
De man kreeg een boete van vierhonderd euro, die hij op dat moment niet kon betalen. Daarom werd zijn auto in beslag genomen en kreeg hij een dagvaarding uitgereikt. De Belg deed afstand van de hennep.