Vier vrouwen op de VVD-lijst in gereformeerd bolwerk


AALBURG, 20100110 -- De campagnestrijd voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart is weer helemaal losgebarsten. Opzienbarend is de lijst van VVD Aalburg, waar 4 vrouwen de lijst aanvoeren. Misschien niet bijzonder in een van de grote steden, maar wel degelijk onorthodox voor een Brabantse gemeente midden in de `bible-belt'.

De gemeente Aalburg is gelegen in de provincie Noord-Brabant, in het Land van Heusden en Altena. Het bestaat uit zeven kerkdorpen (Wijk en Aalburg, Veen, Meeuwen, Genderen, Eethen, Drongelen en Babyloniënbroek). Een kleine gemeente midden in de zogenaamde `bible belt' en telt minder dan 13.000 inwoners. In de gemeente nemen 7 politieke partijen zitting. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Aalburg heeft de VVD echter een verrassing in petto: op de lijst komen enkel vrouwen op de verkiesbare plaatsen voor. Totaal zijn er vier vrouwen verkiesbaar. Dat is in een grote stad misschien niet vreemd, maar in een gereformeerd bolwerk als Aalburg is dat natuurlijk bijzonder.
Vier vrouwen, vier moeders, vier echtgenotes, werkend of ondernemer, maar vooral vier ambitieuze vrouwen die in het behouden Aalburg vooral het `buikgevoel' van de VVD willen benadrukken, dus politiek met passie. Wie dan denkt dat dit vast te maken heeft met een meer warme en milde kant, komt er misschien wel bedrogen uit. Lijsttrekker van de VVD in Aalburg is de 43-jarige Sylvana de Backer, een zelfstandig ondernemer. Zij onderkent dat politiek bedrijven in een kleine gemeente of in een stad wel degelijk verschilt. Zo speelt naast de kerk, de gunfactor in een kleine gemeente een grote rol, zo niet de enige rol. Haar running mate, Sophia Schreuders, eveneens zelfstandig ondernemer is gelukkig daar helemaal in thuis. Op nummer 3 staat Els Bouman, juriste en op nummer 4 staat Tanny Branderhorst, als bestuurder onlosmakelijk verbonden aan het Rode Kruis en Vrouwen van Nu (voorheen Plattelandsvrouwen).

Voor meer informatie: Sylvana de Backer - 0416 696650 of 06 21834996 of mail naar VVDaalburg@gmail.com





Ingezonden persbericht