Eremetaal voor Nederlandse Teams op WK tafelvoetbal

Dames, junioren en senioren in de prijzen, heren snel uitgeschakeld

Nantes, 10-1 2010

Tijdens het WK voor landenteams (ITSF World Cup) stonden maar liefst 3 van de 4 Nederlandse ploegen op het podium. Voor het eerst werd er ook in de categorieën Junioren (onder 18) en Senioren (boven 50) gespeeld, met veel succes voor Nederland.

De Junioren legden beslag op de 2e plaats. In een spannende finale moesten de jonkies het onderspit delven tegen Duitsland. Om de finale te bereiken overwonnen de Nederlandse Junioren in de Knock-out fase van de opkomende tafelvoetballanden Slowakije en Tsjechië. Daarvoor waren zij als eerste in hun poule geëindigd.

Ook de Senioren, bestaande uit mannen die hun sporen hebben verdiend in de Nederlandse competitie, haalden succes. Zij overleefden de poule en verloren uiteindelijk van finalist Amerika. In deze categorie was weer het Duitsland dat met de gouden plak aan de haal ging.

Twee senioren hadden ook als koppel succes in het World Championship, dat voorafgaande aan de World Cup werd gespeeld. Mat Kousen (Kerkrade) en Thei Conjour (Geleen) wonnen een bronzen plak, nadat ze in de halve finale door de uiteindelijke winnaars uit Duitsland werden verslagen.

De Nederlandse dames, die vorig jaar de poulefase niet overleefden, stonden na het toernooi op het podium. Zij wisten beslag te leggen op de 3e plaats. De dames versloegen Bulgarije in de Knock-out fase maar gingen ten onder tegen Groot-Brittannië, dat in de finale de titel moest laten aan Frankrijk.

Ook hier individueel succes. Bianca Moenen (Maastricht) wist een uitstekend seizoen te bekronen met een 3e plek in het Dames Enkelspel.

De heren vielen helaas uit de toon. Vorig jaar werd nog knap de finale bereikt, dit jaar verloren ze in de eerste KO ronde nipt van Denemarken. Dit bewijst dat de verschillen ontzettend klein zijn en laat meteen zien hoe knap de prestaties van de andere Nederlandse teams zijn.

De World Cup werd gehouden van 7-10 januari in Nantes door de internationale federatie ITSF. Meer dan 25 landen namen deel aan dit prestigieuze toernooi.

Selecties van de respectievelijke Nederlandse Teams:

Junioren:

Yves Biermans (Gulpen), Wesley De Vries (Gulpen), Rick Hardy (Margraten), Kuba Koerts (Gulpen), Dave Pieters (Gulpen), Jeffrey Swinkels (Heerlen).

Senioren:

Thei Conjour (Geleen), Frans Huntjens (Wijlre), Mat Koussen (Kerkrade), Wim Lemmens (Noorbeek).

Dames:

Tessa Otten (Tilburg), Bianca Moenen (Maastricht), Jose Moenen (Maastricht), Mechtilde Wijers (Roosteren), Birgit Bertrand (Kerkrade) en Nadja Vaessen (Grevenbicht).

Heren:

Rocco Raven (Sittard), Elroy Starren (Heerlen), Hans Willems (Amsterdam), Jeroen Kutaydin (Heerlen), Mark Dost Brunssum) , Rick Wensink (Hoensbroek), Remy In de Braek (Elsloo), Roger Reints (Tudderen, D) en Henk Habets (Heerlen).

Voor meer info over de ITSF, erkende tafels en rankings, zie www.table-socer.org. Meer info over het toernooi staat op www.itsfworldtour.com.

Voor meer info over tafelvoetbal in Nederland en berichten in de media over tafelvoetbal, zie www.tafelvoetbal.nl