Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Data inhalen griepvaccinatie bekend

Nieuwsbericht, 23 december 2009

De GGD'en zullen de komende weken op hun websites aangeven wanneer en waar hun inhaalronde plaatsvindt voor vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A. De ronde is bedoeld voor mensen die een uitnodiging hebben gekregen van de GGD, maar 1 prik gemist hebben.

Het inhaalmoment vindt plaats in de week van 11 januari. In de uitnodigingsbrief van de GGD staat deze inhaalronde niet vermeld. Komt u in aanmerking voor het inhaalmoment? Kijkt u dan op de website van uw GGD wanneer de vaccinatie plaatsvindt. Of neem contact op met uw GGD.

Voor wie zijn de inhaalrondes?

De inhaalronde is alleen voor mensen die in november een uitnodiging van de GGD hebben ontvangen voor vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep) én:

* een prik gemist hebben in november, óf

* een prik gemist hebben in december.

Beide prikken bij de GGD

Wie de eerste prik bij de GGD gehaald heeft, kan voor de tweede niet bij de huisarts terecht. Dit omdat de huisarts met een ander vaccin prikt dan de GGD. De vaccins hebben wel dezelfde werking.

Overmacht

Een extra prikronde is nodig omdat een aantal ouders door overmacht 1 prik gemist hebben. Zo mochten mensen met meer dan 38 graden koorts, niet naar de GGD om de prik te halen. In december speelde bovendien het weer op. Door sneeuwoverlast was het soms lastig om naar de GGD te komen.

Kinderen en huisgenoten

De GGD'en vaccineerden in november en december kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van baby's tot en met 5 maanden tegen Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep). De vaccinatie bestaat uit 2 prikken omdat dit beter en langer beschermt. Er is geen verschil tussen de eerste en de tweede prik, deze hebben dezelfde samenstelling.