Gemeente Haaren


levendig centrum voor Biezenmortel

Een levendig centrum voor Biezenmortel

Maandag 11 januari van 20:00 tot 22:00 uur zijn alle inwoners van Biezenmortel van harte uitgenodigd voor een informatieavond in De Vorselaer.

Deze avond informeert de gemeente u over de stand van zaken van het dorpsontwikkelingsplan (DOP) Biezenmortel. Daarnaast vertelt de klankbordgroep hoe zij zelf met enkele actiepunten aan de slag zijn geweest en hoe zij in de toekomst verder willen gaan.

Dorpsontwikkelingsplannen

In 2008 zijn in de vier dorpen van de gemeente Haaren DorpsOntwikkelingsPlannen (DOP's) opgesteld. U was aan het woord. U gaf een oordeel over uw dorp, dacht na over de toekomst van uw dorp en deed voorstellen voor acties. Met de DOP's is een goed beeld verkregen over wat er leeft onder de inwoners van de dorpen Haaren, Helvoirt, Esch en Biezenmortel. Graag informeren wij u jaarlijks over de stand van zaken van de DOP's. Welke actiepunten zijn al uitgevoerd? Wat staat er nog te gebeuren? Welke acties zijn in ontwikkeling? Wat is (nog) niet gebeurd en waarom? In Esch heeft de eerste terugkoppeling plaatsgevonden. Op 11 januari 2010 volgt de bewonersavond in Biezenmortel. De datum voor de bewonersavond in Helvoirt volgt later.

Een levendig centrum voor Biezenmortel

Belangrijkste actiepunt in Biezenmortel vond u het aanpakken van de woningbouw. Dat hieraan al volop wordt gewerkt, is duidelijk zichtbaar en krijgt ook de komende tijd nog veel aandacht. Wat misschien minder zichtbaar is, maar waarvoor wel veel aandacht is, is de ontwikkeling van een centrumvisie. De klankbordgroep werkt hier hard aan en informeert u graag over de stand van zaken. Een eerste concrete verbetering is de herinrichting van het schoolplein. Naast informeren wil de klankbordgroep u in de gelegenheid stellen om uw mening en suggesties in te brengen.

Communicatie gemeente-inwoners

Een ander belangrijk onderwerp in de DOP's is het verbeteren van de communicatie tussen de gemeente en de inwoners. De gemeente ervaart de wijze waarop de inwoners in eerdere bijeenkomsten over de DOP's meepraatten als zeer waardevol en wil een dergelijk contact met de inwoners graag voortzetten. Graag zet de gemeente samen met u en de klankbordgroep een overlegstructuur op die past bij de wensen van de inwoners van Biezenmortel.

Graag tot ziens op 11 januari a.s. in Biezenmortel.