Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Uitnodiging ondertekening beheerconvenant Bosland

De deelgemeente Kralingen-Crooswijk nodigt u van harte uit voor de feestelijke ondertekening van het beheerconvenant Bosland.

De feestelijke ondertekening zal plaatsvinden op:

Datum : Maandag 11 januari 2010 van 17.30 uur tot 19.00 uur Locatie : Bosland 20, Rotterdam

Bij de ondertekening zullen de leden van de beheercommissie, wethouder Kriens en Gerard Schuiling, voorzitter dagelijks bestuur van de deelgemeente, aanwezig zijn.

Over de woonvoorziening Bosland
In het voorjaar 2008 zijn de buurtbewoners geïnformeerd over de komst van een woonvoorziening voor voormalige dak- en thuislozen aan Bosland 20 tot en met 26. Bavo Europoort, die veel ervaring heeft met dit type projecten, zal dit project begeleiden. Deze maatschappelijke opvang past binnen de ambitie van Rotterdam om in 2010 veel minder daklozen te hebben.

Bosland is een woonvoorziening voor 14 voormalig dak- en thuislozen. De woonvoorziening is gevestigd in de bovenverdieping van een bedrijvenpand van de Roteb. De bewoners van dit pand bevinden zich hoog op de 'woonladder, wat inhoudt dat zij na een periode van intensieve begeleiding weer zelfstandig kunnen wonen. Ze hebben een eigen dagelijkse routine en dagactiviteiten en betrekken de woning voor langere tijd. De eerste van in totaal 14 bewoners hebben half december 2009 hun intrek in de voorziening genomen.

Beheerscommissie
Buurtbewoners zijn in 2008 benaderd om deel te nemen aan de beheerscommissie. Deze commissie bestaat uit onder andere: bewoners en ondernemers uit de buurt, gemeente, Bavo Europoort en de buurtagent. De beheercommissie is verantwoordelijk voor het opstellen van een beheerconvenant. In dit convenant staan bijvoorbeeld afspraken over leefbaarheid en het voorkomen van overlast in de omgeving. Vervolgens ziet de commissie er op toe dat alle partijen zich aan deze afspraken houden.

Het beheerconvenant
De beheercommissie is in 2009 drie keer bij elkaar geweest om het beheerconvenant op te stellen. Dat heeft geleid tot goede afspraken en op 23 november 2009 is door de leden van de beheercommissie ingestemd met het beheerconvenant.

U bent van harte welkom om de officiële ondertekening van dit convenant bij te wonen op 11 januari 2010!