Gerechtelijke organisatie

Inhoudelijke behandeling zaak Nijkamp start 11 januari

Zutphen, 7 januari 2010 - De inhoudelijke behandeling van de zaak Nijkamp start maandag 11 januari om 09.30 uur. De overige dagen voor dit proces zijn 12, 13, 14 en 18 januari. De uitspraak staat gepland voor maandag 1 februari om 14.00 uur. Tijdens dit proces staan drie verdachten terecht voor de (voorbereiding van de) moord op de Apeldoornse zakenman Gert Nijkamp.

Planning
De behandeling van de zaken van de drie verdachten is verspreid over vijf dagen. De zaak van verdachte M. wordt grotendeels op 11 januari behandeld, de zaken van verdachten G. en U. op 12, 13, 14 en 18 januari.

* Maandag 11 januari, 09.30 uur: behandeling zaak verdachte M.: bespreking feiten en persoonlijke omstandigheden, requisitoir van de officier van justitie en het pleidooi van de advocaat van de verdachte. Voorafgaand aan het requisitoir kan de weduwe van het spreekrecht gebruikmaken.

* Dinsdag 12 januari, 09.30 uur: behandeling zaken verdachten G. en U. en in beide zaken de requisitoiren van de officier van justitie. Voorafgaand aan de requisitoiren kan de weduwe van het spreekrecht gebruikmaken.

* Woensdag 13 januari, 09.30 uur: pleidooi van de advocaat van verdachte U.

* Donderdag 14 januari, 09.30 uur: pleidooi van de advocaat van verdachte G.

* Maandag 18 januari, 09.30 uur: Afsluiting van de drie zaken. Met repliek van de officier van justitie, dupliek van de advocaten en het laatste woord door de drie verdachten.

* Maandag 1 februari, 14.00 uur: uitspraken.

Beperkt aantal plaatsen
In de zittingszaal is een beperkt aantal plaatsen voor de media gereserveerd. Met uitzondering van de door de rechtbank aangewezen media, is het gebruik van audiovisuele apparatuur en mobiele telefoons in de zittingszaal verboden. Bij overtreding van genoemd verbod worden maatregelen genomen.

Aanmelding media
Journalisten, cameramensen, fotografen en rechtbanktekenaars kunnen zich tot en met vrijdag 8 januari aanmelden.

Aanmelding graag per e-mail (klik voor aanmelden) onder vermelding van:

- medium

- naam

- functie

- telefoonnummer

- mobiel telefoonnummer

- e-mail

Rechtszaak
Drie mannen worden verdacht van de (voorbereiding van de) moord op de Apeldoornse zakenman Gert Nijkamp op 21 juni 2007.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Communicatie rechtbank Zutphen
Telefoonnummer (0575) 59 35 00
E-mail-adres: communicatie.zutphen@rechtspraak.nl.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 7 januari 2010 Naar boven