Gemeente Giessenlanden


ZWERFAFVAL? MOOI NIET!!!

Met veel lawaai gaan leerlingen van basisschool de Lingewaard in Arkel op maandag 11 januari om 8.45 uur een verrassende aftrap geven van hun schoolproject Zwerfafval? Mooi niet!!!. Het project is een samenwerking tussen KleurrijkWonen, de gemeente Giessenlanden, O.B.S. de Lingewaard en Cultuur op Maat, een organisatiebureau dat schoolprojecten begeleidt.

In feloranje teams zullen de kinderen de komende drie maanden wekelijks een wijk in Arkel schoon prikken. Maar dat is nog niet alles. Van het zwerfafval maken zij creaties die u op 28 januari tijdens een tentoonstelling kunt bewonderen. Verder volgen ze een lesprogramma over afval.

Â

Het initiatief voor dit project kwam van Arjan Woesthoff, wijkbeheerder bij KleurrijkWonen. âTijdens mijn werk in Arkel kwam ik veel zwerfafval tegen. Daar wil ik graag samen met de inwoners van Arkel wat aan doen. We hebben bewust gekozen voor een actie waarin kinderen de hoofdrol spelen. Zij zijn de toekomst en jong geleerd is oud gedaan!â

Â

Tijdens de prikacties onder begeleiding van leerkrachten, ouders en wijkbeheerders van KleurrijkWonen zullen medewerkers van de gemeentelijke dienst vertellen over het onderhoud van de plantsoenen. Speciaal aandachtspunt is hoe we de plantsoentjes met zân allen netjes kunnen houden. Wilt u ook een handje helpen? Dat zou natuurlijk geweldig zijn! U bent van harte welkom.