Gemeente Geldermalsen

Verkeersregelinstallatie Geldermalsen wijzigt

Vanaf 11 januari wordt door het bedrijf DOVER een VRI geplaatst met een permanenter karakter. In de nieuwe situatie is geen Vecominstallatie aanwezig.
Door de stroomstoring van 18 op 19 december heeft de verkeersregelinstallatie op het kruispunt Rijksstraatweg-Herman Kuijkstraat in Geldermalsen zoveel veel schade opgelopen dat deze niet meer te repareren is en daardoor buiten werking is. Van 4 t/m 8 januari was op dit kruispunt een tijdelijke mobiele (radiografische) VRI aanwezig. In de spitstijden waren er eveneens 3 verkeersregelaars aanwezig om vooral de veiligheid van (jeugdige) voetgangers en fietsers op dit kruispunt goed te kunnen begeleiden.

Nieuwe situatie

Vanaf 11 januari wordt door het bedrijf DOVER verkeersmaatregelen Geldermalsen B.V. een VRI geplaatst met een permanenter karakter. De verkeerstroomgeleiding van deze VRI is identiek aan de situatie van de bestaande, maar buiten werking zijnde VRI.
In de nieuwe situatie is geen Vecominstallatie aanwezig. De Vecominstallatie is een zender die in bepaalde voertuigen zit en die regelt dat bij het aanrijden naar de VRI deze voertuigen een voorrang krijgen voor een eerder tijdstip van "groenlichtperiode". Wij verzoeken u hiermede rekening te houden.


---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258