NCRV

Man bijt hond

Vierentachtigjarige oma op de rode loper

Maandag 11 januari 2010
18.50 uur, Nederland 2

Wie kent ze niet ⦠de beelden van Hollywoodsterren die flaneren op de rode loper bij de première van hun nieuwste bioscoopkraker. Maar ook in het Brabantse Breugel weten de lokale beroemdheden de weg naar de rode loper te vinden. Eén daarvan is de vierentachtigjarige oma Nel Versteeg. Samen met haar dochter en kleindochter heeft zij een rol in de film van een plaatselijke regisseur.

Medium Anita worstelt met de griep. Samen met haar man Gerard gaat ze naar het ziekenhuis om een griepprik te halen. Gerard heeft het niet zo op prikken. Dat komt doordat hij als kleine jongen drie keer per week een prik moest halen.

In de rubriek Levensboek, mogen we aan de hand van fotoâs en andere documenten meekijken in het leven van de hoogbegaafde Angela Riddering.

Hond aan tafel schuift aan bij een echtpaar dat na dertig jaar nog altijd gelukkig is in de liefde. De heer des huizes komt oorspronkelijk uit Engeland, maar heeft huis en haard achtergelaten om in Nederland een gezin te stichten met zijn grote liefde.