Gemeente Harenkarspel


Commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken

Maandagavond 11 januari 2010 vergadert de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken (ABZ) in het gemeentehuis aan de Oostwal in Tuitjenhorn. De vergadering begint om 19.30 uur in de grote commissiekamer 013 bereikbaar via ingang avondgebruik aan de Delftweg. De vergadering wordt geleid door voorzitter H. de Ruiter, is openbaar en dus toegankelijk voor een ieder. Burgers die willen inspreken, kunnen zich tot een half uur voor de vergadering aanmelden bij de raadsgriffier.

Onderwerpen op de agenda zijn:

1. Opening.

2. Spreekrecht burgers

3. Vaststellen van de agenda

4. Vaststelling besluitenlijst openbare vergadering van raadscommissie ABZ van 16 november 2009

5. Voortgang (on-) mogelijkheden samenvoeging met meerdere gemeenten

6. Voorstel om in te stemmen met de nota Economische Zaken en Toerisme

7. Voorstel om in te stemmen met ter visielegging van de ontwerpnota Grondbeleid

8. Voorstel tot vaststelling en registratie van vlag en wapen van West-Friesland. Na eenduidige besluitvorming van de gemeenteraden worden de vlag en het wapen ingeschreven bij de Hoge Raad van Adel.
9. Voorstel tot vaststelling van de Verordening Gemeentelijke Basisregistratie Personen Harenkarspel (Verordening BRP Harenkarspel)
10. Voorstel tot vaststelling van de Verordening inrichting antidiscriminatievoorziening gemeente Harenkarspel
11. Voorstel om in te stemmen met het Regionaal Arrangement bedrijventerreinen Kop van Noord- Holland en een jaarlijkse bijdrage van 1000,- (2010-2013).

12. Ingekomen stukken Voor kennisneming aannemen: a. E-mail: motie van gemeenteraad van gemeente Bergen over het gemeentefonds; b. E-mail: motie van de gemeenteraad van gemeente Son en Breugel over financiele middelen gemeentelijke taken; c. Circulaire van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over ambtstoelage burgemeesters, (onkosten)vergoeding wethouders, raadsleden en commissieleden.

13. Mededelingen en stukken ter inzage in het kader van de actieve informatieplicht van het college: Ter kennisname: a. Informatie van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord over duikploegen in het werkgebied van de Veiligheidsregio; b. Voorstel over de P&C Kalender 2010; c. Notulen van de vergadering van de werkgroep Plattelandsontwikkeling; d. Voorstel om in te stemmen met de meerjarige samenwerkingsovereenkomst tussen de VVV en de Kopgemeenten en met de meerjarige budgetsubsidieovereenkomst tussen de VVV en de gemeente Harenkarspel op basis van de in dit voorstel genoemde wijziging van de gemeentelijke afspraak.

14. Rondvraag en sluiting
De volledige agenda is te vinden op deze site in de rubriek gemeentebestuur onder Agenda commissies.


Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600