Politie Haaglanden

Persberichten 10 januari

Haaglanden, 10-01-2010

Man aangehouden na ruzie
Den Haag Een 19-jarige Hagenaar is op zaterdag 9 januari omstreeks 03.45 uur aangehouden na een ruzie in een horecagelegenheid aan de Kettingstraat. De man zou in de horecagelegenheid ruzie hebben gekregen met een andere man en hij wordt er van verdacht die man letsel te hebben toegebracht aan het gezicht.

Man aangehouden na vernieling
Den Haag Een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is op zaterdag 9 januari omstreeks 13.35 uur aangehouden bij de Media Markt in de Grote Marktstraat. De man verkeerde onder invloed van alcohol en wordt er van verdacht een groot televisiescherm te hebben vernield. De man is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar de verdachte geen Nederlands sprak en onder invloed verkeerde is hij doormiddel van een tolk gehoord.

Man aangehouden na overlast
Den Haag Op vrijdag 8 januari omstreeks 18.55 uur kreeg de politie een melding dat er in een Horecagelegenheid aan de Grote Markt een man binnenzat die zich vervelend en agressief gedroeg tegen het personeel van die zaak en de aanwezige klanten. In de zaak troffen de agenten een man aan die onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd verzocht door de agenten om de zaak te verlaten. Na wat getreuzel, verliet hij de zaak. Buiten werd hij verzocht om zich te legitimeren omdat hij een proces-verbaal kreeg voor het veroorzaken van overlast. Aangezien hij zich niet wilde legitimeren is hij aangehouden en meegenomen.

Man aangehouden na vernielen ruit bij prostituee Den Haag Een 34-jarige man zonder bekende woon of verblijfplaats is op zaterdag 10 januari om 01.10 uur aangehouden in de Geleenstraat. De man wordt er van verdacht een ruit te hebben vernield van een prostituee. De man vond de prijs te hoog van het bezoekje aan de prostituee en vond het toen nodig het raam waarachter zij stond te vernielen. Hij is meegenomen naar een politiebureau.

Rijden onder invloed
Den Haag Een 40-jarige man woonachtig in Den Haag is op vrijdag 8 januari omstreeks 22.05 uur met zijn auto gecontroleerd op de Hobbemastraat. De man moest een blaastest afleggen en werd hierna aangehouden. Op een politiebureau moest hij nogmaals een test doen en hij blies 575 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Ook kreeg hij nog wat processen-verbaal omdat er aan zijn voertuig het een en ander niet in orde was.

Man aangehouden en ingesloten
Den Haag Op zondag 10 januari omstreeks 03.40 uur zagen agenten een man in de Lange Poten lopen met een geopende fles bier. De man werd hierop door de agenten aangesproken. Tijdens de controle bleek deze man voor Polen gezocht te worden om nog een flinke gevangenisstraf te moeten uitzitten. Hij is meegenomen en ingesloten om te worden uitgeleverd.

Onbeschofte man aangehouden
Den Haag Een 42-jarige man woonachtig in Den Haag is op vrijdag 8 januari in een tram op de Statenlaan aangehouden. Deze man wordt er van verdacht in de tram over enkele banken te hebben staan urineren. De man verkeerde onder invloed van alcohol en maakte herrie. Hij is aangehouden en ingesloten in een politiebureau.

Vrouw mishandeld door een man
Den Haag Een 36-jarige man uit Den Haag is op zaterdag 9 januari omstreeks 00:15 uur aangehouden op de Beeklaan. Deze man wordt er van verdacht een 24-jarige vrouw enkele malen geslagen te hebben. De twee kwamen elkaar op straat tegen, terwijl de vrouw een man uit haar auto liet stappen. Op dat moment kwam de man eraan en zou de vrouw hebben geslagen. De twee kennen elkaar en de ruzie moet gezien worden in de relationele sfeer.

Twee mannen aangehouden voor mishandeling
Den Haag Twee jonge mannen van 17 en 18 beiden afkomstig uit Delft zijn op zaterdag 9 januari om 02.35 uur aangehouden op de Parallelweg. De twee worden er van verdacht kort daarvoor een fietser op die weg te hebben mishandeld. Het slachtoffer een 21-jarige man uit Delft was zijn belagers achterna gegaan en wees agenten beide verdachten aan. Hierop zijn ze aangehouden en meegenomen voor verhoor naar een politiebureau.

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed
Rijswijk Een 42-jarige vrouw woonachtig in Den Haag werd op zaterdag 9 januari om 00.45 uur met haar auto gecontroleerd op de Sammersweg. De vrouw reed met een auto waarvan de verlichting niet in orde was. Toen de agenten de vrouw hier op aanspraken bleek zij gedronken te hebben en moest een blaastest afleggen. Hierna is zij aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar moest zij nogmaals blazen en blies zij 540 ugl. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uren opgelegd.
Bromfietsrijder aangehouden na controle
Naaldwijk (Westland) Een 17 jarige man uit Naaldwijk werd op zaterdag 9 januari om 01.40 uur met zijn bromfietsscooter gecontroleerd op de Industriestraat. De jongeman moest een blaastest afleggen en werd hierna aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar moest hij nogmaals een blaastest doen en blies hij 590 ugl. Hij heeft een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van acht uur.

Poolse auto bestuurder aangehouden na verkeersovertreding Naaldwijk (Westland) Agenten reden op zaterdag 9 januari om 14.55 uur met hun dienstauto over de Galgeweg nabij de kruising Westerlee hadden zij groen licht. Tot hun grote verbazing kwam er vanaf de Elsenweg een auto de kruising oprijden met een Pools kenteken. Het kon niet anders dan dat deze bestuurder het voor hem rode verkeerslicht negeerde. Hij werd hierop aangesproken en gaf het toe. Hij moest mee naar een politiebureau waar hij zijn overtreding a 160 en zes Euro administratiekosten meteen moest afrekenen.

Overval op chineesrestaurant
Zoetermeer Op vrijdag 8 januari om 21.50 uur kwam er bij de Politie een overval melding binnen op een cChinees restaurant aan de Middelwaard. Er zouden drie mannen met bivakmutsen op, het restaurant zijn binnen gegaan bij het afhaalgedeelte. Er is geld uit de kassa gehaald en het personeel werd bedreigd met een vuurwapen. In het restaurant is een aanwezige klant met een vuurwapen geslagen. Deze man raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Hij is door de GGD vervoerd naar het Lange Land ziekenhuis. Door een wijkagent werd vervolgens gezien dat drie mannen over de Meerzichtlaan renden met een doos in hun handen. De drie renden in de richting van een benzinestation. De gehele omgeving werd vervolgens afgezet en er werd naar de drie mannen gezocht. Helaas werden zij niet meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man aangehouden na een aanrijding
Zoetermeer Vrijdag 8 januari om 19.00 uur werden agenten gezonden naar de Ambachtsherenlaan omdat er een aanrijding tussen twee autos had plaatsgevonden. Ter plaatse gekomen bleek één van de bestuurders alcohol te hebben gebruikt en hij moest een blaastest afleggen. Hierna is hij aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar moest hij wederom een blaastest afleggen en blies hij 540 ugl. Omdat deze man van Poolse afkomst is en ook een Pools rijbewijs in zijn bezit heeft werd meteen een proces-verbaal van 650 euro opgemaakt. De bestuurder heeft deze boete meteen voldaan en werd heengezonden. Van de aanrijding is eveneens proces-verbaal opgemaakt.