Gemeente Zijpe


Tentoonstelling âEn het kronkelt maar verderâ geopend. Wethouder Piet Morsch opent tentoonstelling met beeld 'Koninging

Flinke wind, sneeuw en koud. Dus maar hopen dat er nog wat gasten naar Schagerbrug zouden vertrekken om de opening bij te wonen. En die waren er. Zoân dertig mensen hadden het weer getrotseerd en waren aanwezig. Vrijdag 11 januari jl. opende wethouder Piet Morsch de tentoonstelling van beeldend kunstenaar Roel Brakenhoff.

De wethouder had als insteek het kronkelen gekozen. âJe moet natuurlijk zelf een aantal kronkels bezitten om het beeld, dat in je hoofd zit, op je eigen wijze te kunnen makenâ. aldus Piet Morsch.

Â

Er zijn schilderijen en beelden te bekijken. Van Texel en de Westfriese omringdijk, kom je in Portugal, Spanje en Frankrijk terecht. Een diversiteit van indrukken die Roel op zijn panelen en in zijn beelden tot uitdrukking brengt.

Een blikvanger is het beeld van Koningin Beatrix. In zijn eigen stijl heeft Roel haar uitgebeeld. Het beeld staat in de hal van het gemeentehuis.

Â

Deel tekst van de website van Roel Brakenhoff:

In het kader van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix exposeerde Roel Brakenhoff van 10 november t/m 23 december 2005 in de Tweede Kamer der Staten-Generaal te Den Haag, met een speciaal voor de gelegenheid vervaardigd houten beeld (210 x 110 x 50 cm). Getiteld 'Hout moed, Majesteit'. De tentoonstelling 'Ode aan elk regeringsjaar' toonde 25 kunstwerken van 25 verschillende kunstenaars, die gevraagd waren hun artistieke visie te geven op (het jubileum van) Koningin Beatrix. Bij de tentoonstelling is een fraai boekwerk verschenen, met daarin een overzicht en werk van alle deelnemende kunstenaars. Op 23 november 2005 heeft Koningin Beatrix een bezoek gebracht aan deze expositie. Het nos-journaal heeft op die dag relatief ruim aandacht besteed aan deze gebeurtenis. Zie ook: www.nos.nl (journaal archief) (De gehele tekst is te lezen op de website van Roel; www.roelbrakenhoff.exto.nl

Â

De tentoonstelling is van maandag 11 januari t/m vrijdag 26 maart 2010 te bezoeken van maandag t/m donderdag van 09.00-16.00 en vrijdags van 09.00-15.00 uur in het gemeentehuis van Zijpe, Schagerweg 97 in Schagerbrug.

Â

Â

Wethouder Piet Morsch opent tentoonstelling met beeld van 'Koninging Beatrix' op achtergrond