Gemeente Echt-Susteren


herinrichting strooiveld begraafplaats Annahof en Elsene

Het strooiveld voor asverstrooiingen bij de begraafplaats Annahof en de begraafplaats Elsene zal opnieuw worden ingericht. Vanaf 1 februari 2010 zal de inrichting van het strooiveld worden aangepast. Tot nu toe hebben verstrooiingen in volgorde plaatsgevonden waardoor de indruk kan zijn ontstaan, dat nabestaanden een eigen (gedenk) plekje hebben op het strooiveld. Deze indruk is onjuist omdat een strooiveld is bedoeld als laatste rustplaats voor overleden personen waarvan de asbus op het strooiveld is geleegd.

Â

Een gedenkstrook

Als algemene gedenktekens zijn op het strooiveld reeds een tweetal zuilen geplaatst waarop de namen van overleden personen vermeld kunnen worden. In de nieuwe inrichting is er voor gekozen om naast de vermelding op de zuil, een gedenkstrook aan te wijzen waar nabestaanden een bloemetje kunnen leggen of een kaarsje kunnen branden.

Â

Asverstrooiing

De asverstrooiing zal vanaf 1 februari 2010 plaatsvinden op de plek die is aangewezen als ruimte waar meerdere verstrooiingen kunnen plaatsvinden. Bij de inrichting zal met de nabestaanden rekeningen gehouden worden, door voldoende ruimte te creëren om de asverstrooiing bij te wonen.

Â

Vriendelijk verzoek

Om deze invulling op een goede manier te kunnen realiseren verzoeken wij u om de neergelegde bloemen, kaarsjes e.d. vóór 1 februari 2010 te verplaatsen naar de gedenkstrook die daarvoor is/wordt aangelegd. Op deze manier hopen we een mooie ruimte op de begraafplaats te creëren voor het verstrooien van asbussen en te voorkomen dat er misverstanden kunnen ontstaan over vermeende rechten na een asverstrooiing.

Â

Meer informatie

De nabestaanden van personen waarvan de as werd verstrooid hebben een brief ontvangen met uitleg. Tevens is er bij het strooiveld op de begraafplaats een bord geplaatst met informatie.

Mocht u behoefte hebben aan meer informatie of een persoonlijk gesprek, dan kunt contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer: 0475-478 478, t.a.v. Y. Berkers of P. Bexkens.