Vereniging Milieudefensie


Milieudefensie heeft een nieuwe directeur

Amsterdam, maandag 11 januari 2010 - Milieudefensie heeft een nieuwe directeur. Hans Berkhuizen (1956) is per 1 januari van dit jaar in dienst getreden en vervangt Frank Köhler, die bijna vijf jaar leiding gaf aan Milieudefensie.

Berkhuizen, opgeleid als milieubioloog en planoloog, was de afgelopen jaren partner/directeur van ORG-ID, een bureau voor organisatie- en beleidsontwikkeling. Daarvoor had hij verschillende leidinggevende functies bij waterbedrijven Evides en VEWIN en energiebedrijf NUON.

"Zonder organisaties als Milieudefensie zou de samenleving er nu heel anders uitzien: minder natuur, minder welzijn, meer asfalt en minder aandacht voor duurzaam ondernemen bij bedrijven," aldus Berkhuizen. Hij ziet ook dat er nog veel te doen valt: "Nu vergenoegd achteroverleunen is geen optie, kijk daarvoor alleen maar naar het 'resultaat' van de klimaattop recent."

"Mensen moeten het verschil maken! Maar ook de NGO's, als de milieubeweging, zullen de bakens moeten gaan verzetten, willen ze een effectieve rol blijven spelen in het politieke krachtenveld. Dit geldt ook voor Milieudefensie zelf, om haar inzet voor een gezonde leefomgeving inhoud en kracht te kunnen blijven geven. Ik vind het een eer om daaraan te mogen bijdragen."