Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 11-01-2010

Auto over de kop

LEUSDEN Op de Arnhemseweg heeft zondag 10 januari een eenzijdige aanrijding plaatsgevonden.

Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie de melding dat een auto tegen een boom was gebotst, over de kop was gegaan en in een sloot was beland. De politie ging ter plaatse en trof twee mannen aan die zelf uit de auto waren geklommen. De 21-jarige bestuurder uit Leusden had teveel gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 340 ug/l. Bij het fouilleren kwam een zakje hasj aan het licht. Tegen de Leusdenaar is proces-verbaal opgemaakt. De 29-jarige bijrijder, een man uit Amersfoort, is voor controle per ambulance naar een ziekenhuis is Amersfoort vervoerd.

Vier verdachten van inbraak aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van zondag op maandag 11 januari heeft de politie vier verdachten van een bedrijfsinbraak aangehouden.

Omstreeks 01.05 uur kreeg de politie de melding dat in een winkel aan de Bergenboulevard mogelijk zou worden ingebroken. Een getuige had gezien dat twee personen rondom een supermarkt liepen en vertrouwde het niet. Gewaarschuwde agenten zetten de omgeving van de winkel af en hoorden plotseling glasgerinkel. Een agent zag twee mannen de wijk Vathorst in rennen en een andere agent zag twee mannen een afvalverwerkingterrein op rennen.

De twee mannen die achtertuinen in Vathorst invluchtten, klommen over verschillende schuttingen. Ineens klommen de verdachten niet verder. Het vermoeden was dus dat de twee verdachten zich schuil hielden in de tuinen. Meerder agenten kwamen ter plaatse en zochten in de tuinen. Daar werden de beide verdachten aangehouden.

De twee mannen die richting het afvalverwerkingsbedrijf vluchtten, renden over hoge bergen van puin heen. Boven op een berg kreeg de agent één van hen in het vizier. Die heeft hij zo lang achtervolgd tot de verdachte niet meer verder kon. Met hulp van andere agenten is de verdachte uiteindelijk aangehouden. Een sneeuwspoor leidde naar de vierde verdachte; hij had zichzelf half ingegraven in een berg van puin.

De inbraak in de winkel was nog niet gelukt. Er was wel veel schade. Alle mannen, van 19, 20, 22, 23, en jaar oud, afkomstig uit Harderwijk en Hierden, zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld.