Gemeente Loenen aan de Vecht


Hulpdienst voor noodhulp

Stichting HiP (Hulp in Praktijk) opent de helpdesk in de Gemeente Loenen. Om dit te vieren vindt op zaterdag 16 januari van 11.00 tot 12.00 uur de officiële start plaats met wethouder Gera Helling.

Lokatie: Rijksstraatweg 139 in Loenen aan de Vecht (bij de kerk, naast de C1000). Iedereen is welkom!
Met het startschot wordt de hulplijn voor de Gemeente Loenen geopend. Iedereen in nood kan vanaf dan bellen met "0900 447 447 4" en een beroep doen op vrijwillige hulp. HiP komt in actie bij problemen waar men zelf geen oplossing voor heeft door gebrek aan sociaal netwerk, inkomsten en/of gezondheid.

HiP schakelt bij hulpverzoeken vrijwilligers in van lokale kerken. In de Gemeente Loenen wordt HiP actief in de dorpen: Loenen aan de Vecht, Nigtevecht, Loenersloot, Nieuwersluis en Vreeland.

Uit de 6 participerende kerken hebben vrijwilligers zich opgegeven als hulpbieder. Via HiP gaan deze mensen hulp geven in de eigen buurt of wijk. Het gaat om allerlei vormen van praktische hulp, zoals klusjes, boodschappen, administratie, vervoer etc. Ook kan men een HiP vrijwilliger inschakelen voor sociale hulp, zoals koffiedrinken, wandelen en als u als mantelzorger dag en nacht de zorg hebt over een gezinslid.

Stichting HiP is een landelijk netwerk, met een plaatselijke werking. HiP heeft als doelstelling christenen uit lokale kerken te mobiliseren om hulp te bieden aan mensen in nood. Zij werkt hiermee nauw samen met de lokale kerken en met lokale hulporganisaties. HiP is sinds november 2005 actief en is in 24 andere plaatsen open. In diverse andere plaatsen is HiP in voorbereiding. HiP is een non-profit organisatie en afhankelijk van sponsors. Het Oranje Fonds is een van de organisaties die HiP ondersteunt.

Vanaf 18 januari geldt ook voor de mensen in regio Loenen:

Hulp nodig? Bel HiP 0900 447 447 4