Gemeente Dongeradeel


Wegen sneeuwvrij maken

De afgelopen dagen hebben we al ons materiaal ingezet om de wegen begaanbaar te maken. Ook zijn er hier en daar twee loonbedrijven ingezet met shovels en kranen e.d.

De gemeente Dongeradeel heeft in totaal ongeveer 450 kilometer wegdek. De meeste wegen moeten in twee richtingen worden geschoven/gestrooid. Enkele wegen zijn zelfs zes keer geschoven en gestrooid. Je hebt het dan over een route met een lengte van Dokkum naar Parijs. Het vergt met deze weersomstandigheden dus enige tijd voordat de wegen sneeuwvrij zijn.

In en rond Dokkum zijn de wegen begaanbaar. De meeste fietspaden ook. Knelpunten zijn het fietspad Damwâldsterreedsje in Dokkum en het fietspad vanuit Dokkum richting Oostrum. Het gevaar hierbij is, dat er fietsers en voetgangers op de rijbaan gaan fietsen/rijden. Pas uw snelheid aan.

Op weggedeeltes waar sneeuw ligt en weinig verkeer komt, kan het zijn dat het sneeuw langzaam verdwijnt. Het zout doet wel zijn werk, maar door het verkeer moet het zout worden gemengd met het sneeuw, zodat het zout zijn werk kan doen.

Uiteraard blijven we vandaag sneeuwruimen en strooien. Ondanks al onze inspanningen zal er hier en daar nog overlast kunnen zijn. We vragen hiervoor uw begrip. Pas uw snelheid aan.

We schuiven en strooien in principe alleen de openbare wegen. Bedrijven en bedrijfsterreinen dienen zelf zorg te dragen voor het sneeuwvrij maken van hun terrein.

Heeft u nog vragen, dan zijn we bereikbaar via het meldpunt Wijkbeheer, telefoonnummer 0519-298777 of via
wijkbeheer@dongeradeel.nl

.

Wegwerkzaamheden