Gemeente Veenendaal


Job van Schuppen ontvangt eerste Erepenning van Veenendaal


Afgelopen maandag 4 januari 2010 reikte burgemeester Elzenga voor de eerste keer de gemeentelijke onderscheiding âErepenning van Veenendaalâ uit aan de heer Job van Schuppen. De heer Van Schuppen kreeg de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de Dutch Food Valley Classic (voorheen profwielerklassieker Veenendaal-Veenendaal).

Â

De heer Van Schuppen is al sinds het begin (in 1985) verbonden aan de wielerronde. Sinds 1988 is hij voorzitter van de stichting Veenendaal-Veenendaal en heeft hij zich sterk gemaakt voor de professionalisering van de wielerklassieker. De organisatie van de Dutch Food Valley Classic is onder leiding van de heer Van Schuppen erin geslaagd een sterk jaarlijks terugkerend internationaal wielerevenement neer te zetten. De Dutch Food Valley Classic heeft een internationale uitstraling en wordt in 2010 op vrijdag 13 augustus voor de 25ste keer verreden!

Erepenning van Veenendaal
De Erepenning van Veenendaal is door het college van burgemeester en wethouders ingesteld als bijzondere blijk van waardering voor personen of instanties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de Veenendaalse samenleving. Met deze onderscheiding, bestaande uit een erepenning, een draaginsigne en oorkonde, geeft het college van B&W een bijzondere blijk van waardering aan de heer Van Schuppen.