Gemeente Hoorn

Deel multifunctionele accommodatie Bangert en Oosterpolder later gebouwd

De multifunctionele accommodatie in Bangert en Oosterpolder wordt gefaseerd gebouwd. Eerst komt er ruimte voor één basisschool. Pas later wordt een deel bijgebouwd om de tweede basisschool in onder te brengen. Aanleiding hiervoor is dat de bevolkingsgroei van de wijk achterblijft bij de eerdere verwachtingen. In goed overleg met de schoolbesturen is besloten dat basisschool Roald Dahl in 2011 naar de multifunctionele accommodatie gaat en dat Socrates nog in De Vierhoek blijft.

Volgens de laatste prognoses telt Bangert en Oosterpolder na de zomervakantie in 2011 ongeveer 660 leerlingen. Dat betekent dat er 27 leslokalen nodig zijn. Als in de multifunctionele accommodatie meteen ruimte wordt gemaakt voor beide scholen, zijn er in totaal twee keer zoveel leslokalen. Een groot aantal lokalen zou dan lange tijd leeg staan. Daarom heeft het college van B en W besloten om het noordelijke deel van de multifunctionele accommodatie later te bouwen. In 2011 zijn er dan in totaal 37 leslokalen die tot augustus 2014 voldoende ruimte bieden aan de leerlingen in Bangert en Oosterpolder.

Verdeling
In overleg met de basisscholen Socrates en Roald Dahl is besloten dat Socrates voorlopig in het gebouw De Vierhoek blijft. De peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang worden over De Vierhoek en de multifunctionele accommodatie verdeeld. Er is dan op twee locaties een brede-schoolomgeving.

Voorzieningen
De multifunctionele accommodatie komt in het centrumgebied, ten zuidoosten van de tijdelijke supermarkt. De planning is er op gericht om de multifunctionele accommodatie na de zomervakantie van 2011 in gebruik te kunnen nemen. In het gebouw komen behalve een basisschool, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang ook een sporthal, buurthuis en brede-schoolbibliotheek.
Laatste wijziging van deze pagina: 11 januari 2010