Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 11-01-2010

Man aangehouden wegens rijden onder invloed
EMMEN Agenten hebben zondagavond een 57-jarige man uit Klazienaveen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man werd aan de Rondweg staandegehouden. Hij blies een F wat er op duidt dat de man te veel had gedronken. Hij werd daarop aangehouden, maar hij wilde nog even zijn auto verplaatsen. De agenten gaven te kennen dat dit niet toegestaan was. Vervolgens verzette de man zich hevig. Uiteindelijk is hij geboeid overgebracht naar het bureau. Daar is hij ingesloten voor verhoor. De verdachte blies 845 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (BVH 2010002027)

Politie zoekt getuigen van poging tot overval
EMMEN De politie zoekt getuigen van een poging tot overval op een tankstation aan de Rondweg in Emmen. Zondagavond rond 21.00 uur hebben drie (vermoedelijk jonge) mannen geprobeerd om dit tankstation te overvallen. Kort nadat de medewerker het licht had uitgedaan om af te sluiten, kwamen de drie mannen bij de afgesloten deur. Zij schreeuwden dat de deur opengemaakt moest worden. De twee personen die nog binnen waren, doken weg. Vervolgens gingen de mannen er te voet vandoor in de richting van Emmerhout. De politie is op zoek naar getuigen. U kunt bellen met 0900-8844 als u voor 21.00 uur of kort daarna iets opvallends heeft gezien in de omgeving van het tankstation, mogelijk in relatie tot deze drie donker geklede mannen. (BVH 2010002024)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.