Politie Groningen

Maandag 11 januari 2010

Provincie Groningen, 11-01-2010

Groningen: dode vrouw gevonden in het Stadspark

Op de Paviljoenlaan in Groningen is maandagmorgen het lichaam gevonden van een dode vrouw. De politie gaat niet uit van een misdrijf. Het gaat vermoedelijk om de 73-jarige vermiste bewoonster van het verpleeg- en verzorgingshuis Maartenshof in de stad. Zij werd sinds afgelopen zondagmiddag vermist. Zondag is er in een ruime straal in de omliggende wijken door politiemensen en politiehond naar de vrouw gezocht. Ook werd gezocht in de omgeving van haar oude woning in de wijk de Oosterpoort. De zoektocht, die tot na middernacht duurde, was echter zonder resultaat.

Groningen: man aangehouden voor mishandelen vrouw

Een 23-jarige man uit Groningen is zondagmiddag door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. In de woning spraken de agenten met de 19-jarige vriendin. Zij vertelde dat zij door haar vriend naar aanleiding van een ruzie was mishandeld. De 23-jarige gaf dat toe. De man is meegenomen naar het politiebureau. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.

Groningen: onderzoek naar straatroof

De politie doet onderzoek naar een straatroof en een poging daartoe in de Kerklaan in Groningen. In de nacht van zondag op maandag werd een 18-jarige inwoner van die stad bij een tunnel onder het spoor van zijn fiets geslagen door twee onbekende mannen. De verdachten gingen er met een portemonnee vandoor in de richting van de Dierenriemstraat. Vlak voordat de jongeman werd overvallen, werd ook een 29-jarige vrouw tot stoppen gedwongen. Zij wist te ontkomen. Beide gedupeerden doen aangifte.

Groningen: gedupeerden nepagenten gezocht

De politie wil graag spreken met mensen die afgelopen weekend in de omgeving van de Verlengde Hereweg in Groningen zijn aangesproken door twee nepagenten. In de nacht van vrijdag op zaterdag deden twee mannen zich voor als agent. Ze hadden een bordje in hun auto met daarop stop politie. De politie werd geattendeerd door een persoon die de mannen niet vertrouwde. In de Multatulistraat werd een van de nepagenten aangehouden. Het duo reed in een nieuwe, donkergekleurde Seat. Mensen die door het duo zijn aangesproken kunnen contact opnemen met het crimeteam van de politie in Groningen, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Bellingwolde: schilderijen gestolen bij inbraak

Bij een inbraak in een museum aan de Hoofdweg in Bellingwolde zijn afgelopen weekend zeker zeven schilderijen gestolen. De politie kreeg zondagmorgen een melding van een inbraak en agenten constateerden dat onbekenden in het pand waren geweest. De beheerder van het museum is geïnformeerd. Hij inventariseert de goederen die zijn weggenomen. De eigenaren van de schilderijen doen aangifte. De politie wil graag spreken met mensen die meer informatie hebben over de inbraak. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten via 0900-8844 (lokaal tarief).

Usquert: alcomobilist botst op geparkeerde auto

Een 43-jarige man uit de gemeente Eemsmond is zondagavond door de politie aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was op de Wadwerderweg in Usquert op een geparkeerde auto gebotst. Kort tijd later meldde de bestuurder zich bij de eigenaar van de bewuste auto. Hij had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.