Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 11-01-2010

Politie houdt Roemeense aan voor huisvredebreuk

TILBURG - De politie heeft vanmorgen even na 02.00 uur in een woning aan de Lange Nieuwstraat een 24-jarige vrouw uit Roemenie aangehouden voor huisvredebreuk. De politie nam poolshoogte in een studentenwoning nadat er gemeld was dat een onbekende vrouw het pand niet wilde verlaten. Agenten troffen in de keuken van de woning de vrouw aan. Ze was op dat moment bezig met de vaat. Geen enkele bewoner van het pand kende de vrouw. Nadat haar meerdere keren gevraagd was te vertrekken voldeed ze daar niet aan. De agenten namen haar mee naar het bureau en legden contact met de vreemdelingendienst.

Politie treft inbrekerswerktuig aan in auto, bestuurder mag mee

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 23.45 uur in de
Strausslaan een 35-jarige Tilburger aangehouden. Surveillerende agenten controleerden een auto die bestuurd werd door de 35-jarige man. Tijdens de controle bleek dat de auto waarin hij reed niet verzekerd of gekeurd was. De bestuurder, die zich niet kon legitimeren vertelde de agenten niet te weten van wie de auto was. Tijdens een onderzoek in de auto troffen de agenten inbrekerswerktuig aan. De automobilist werd aangehouden en mocht mee naar het bureau.

Tilburger verdacht van betrokkenheid aan inbraak woning

TILBURG - De politie heeft gisterochtend een 17-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak in de Paus Adriaanstraat die op 03 januari jl. plaats vond. De jongen is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Op 03 januari jl. ontdekte de 42-jarige bewoner dat er ingebroken was in zijn woning. De inbraak vond vermoedelijk tussen 01 januari 20.00 uur en 02 januari 17.00 uur plaats. Er werd onder andere geld buit gemaakt. Met het doen van een aangifte stelde de politie een onderzoek in wat wees in de richting van de 17-jarige jongen. Met toestemming van de Officier van justitie is hij gisteren aangehouden.

Politie onderzoekt openlijke geweldpleging Biest Houtakker

BIEST HOUTAKKER - De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar aanleiding van een openlijke geweldpleging die zondagochtend rond plaats vond in de Klein Westerwijksestraat. Een 15-jarige jongen uit Haghorst liep daarbij verwondingen op.

Het slachtoffer wilde zondagochtend rond 02.30 uur naar huis en liep naar zijn fiets die hij gestald had in de Klein Westerwijksestraat. Op dat moment zag hij dat enkele jongeren fietsen, waaronder zijn fiets, aan het vernielen waren. Bij het zien van het slachtoffer keerde de groep zich tegen hem en sloegen en schopten hem. Enkele bekenden van de jongen zagen dit gebeuren. Het lukte ze hem te ontzetten waarop de verdachten vertrokken. Het slachtoffer, die ten gevolge van de mishandeling letsel opgelopen had, werd per ambulance overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Onderzoek wees uit dat hij onder andere een hersenkneuzing opgelopen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 11-01-2010 12:03 | © Regio Midden en West Brabant |