Buitenlandse Zaken België


Datum: 11/01/2010

Generieke vorming civiel crisisbeheer

Momenteel zijn ruim 50 Belgen werkzaam in missies voor civiele crisisbeheersing in het kader van het GVDB in Kosovo, de Democratische Republiek Congo, Palestina, Bosnië-Herzegovina en Georgië.

De FOD Buitenlandse Zaken organiseert in samenwerking met het Egmont Instituut twee maal per jaar een generieke opleiding die alle aspecten van het civiele crisisbeheer bestrijkt. De volgende sessie zal van 8 tot en met 19 maart 2010 te Brussel plaatsvinden (zie programma hieronder). De opleiding heeft tot doel op middellange termijn een pool van Belgische experts (politie, magistraten en overige experts) te creëren die bereid zijn op korte of op middellange termijn deel te nemen aan een civiele crisisbeheersingsmissie. De vorming wordt volledig in het Engels gedoceerd; een Engelse taaltest zal organiseerd worden op het einde van februari (niveau B2
/intermediate-advanced/Europese standaarden).

Alle geïnteresseerden worden uitgenodigd om uiterlijk op 15 februari 2010 hun CV en motivatiebrief aan mevrouw Anne Bourlond (anne.bourlond@diplobel.fed.be ) te bezorgen. De selectie zal uiterlijk op 19 februari gebeuren op basis van de CV, de motivatie en beschikbaarheid van de kandidaten om deel te nemen aan een missie.

Programma