Gemeente Meerssen


Persbericht van maandag 11 januari 2010

Hulp bij personenalarmering nu ook door zorgprofessionals

Veel ouderen kunnen tot op hoge leeftijd prima voor zichzelf zorgen en in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Maar wat als er iets gebeurt? Met de personenalarmering van Vivre zorgt u voor extra 'veiligheid' in huis. Door een financiële bijdrage die de gemeente aan Vivre verstrekt, komen ook inwoners van de gemeente Meerssen in aanmerking voor een korting op de personenalarmering van Vivre. Als u hulp inroept via het alarmeringssysteem kan Vivre vervolgens iemand naar u toesturen die komt helpen. Tot voor kort was dit altijd iemand uit uw naaste omgeving (buren, familie etc). Sinds kort biedt Vivre ook de mogelijkheid een zorgprofessional in te roepen in geval van nood. Er komt dan iemand van de thuiszorg om te helpen.

Hoe werk personenalarmering
Als u gebruik wil maken van personenalarmering, krijgt u een speciaal kastje in de woonkamer. Dit kastje staat 24 uur per dag in verbinding staat met Vivre. Als er iets is, hoeft u maar op één knop te drukken en krijgt direct iemand te spreken die hulp kan bieden. Naast het kastje in de woonkamer, krijgt u ook een halsketting met een alarmknopje. Dus mocht er iets gebeuren en u kunt niet tot bij kastje komen in de woonkamer komen, dan is een druk op het alarmknopje van de halsketting voldoende om Vivre te alarmeren. Een veilig gevoel voor uzelf en een geruststellende gedachte voor mensen om u heen.

Wie komt er helpen?
Als u hulp inroept via het alarmeringssysteem kan Vivre vervolgens iemand uit uw omgeving (buren, familie of andere naaste) waarschuwen. Dit is de zogenaamde sociale alarmering. Nieuw: Sinds kort biedt Vivre ook de mogelijkheid professionele hulp in te roepen in geval van nood. Er komt dan iemand van de thuiszorg om te helpen.

Kosten
De kosten voor personenalarmering zijn afhankelijk van de gemeente waarin iemand woont. Dit komt door de hoogte van de financiële bijdrage die de gemeente aan Vivre verstrekt. Inwoners van de gemeente Meerssen komen op basis hiervan in aanmerking voor een korting bij Vivre.

Inwoners die meer willen weten over de Personenalarmering van Vivre, kunnen bellen met tel. 0900 2233440 (lokaal tarief).