Gemeente Drechterland

11-1-2010
Programma

Activiteiten Brede School de Paraplu tot april 2010

Bekijk hier het overzicht aan activiteiten van Jeugdwerk Drechterland. Reserveringen registreren wij alleen onder volledige vermelding van naam, achternaam, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en activiteiten naar keuze. Reserveringen kunt u mailen naar: r.appel@jeugdwerkdrechterland.nl

Tafeltennisles
Voor alle sportieve jongens en meisjes van groep 3 t/m 8 biedt tafeltennisvereniging A-MERK tafeltennis lessen aan. Tafeltennis is een snelle wedstrijdsport, waarbij techniek, tactiek en conditie een belangrijke rol spelen.
Locatie: Oosterblokker 53 in Oosterblokker. Voor meer informatie over contributie en opgave bel naar:
Jose Molenaar 0229-261799. Let op voor deze lessen is geen opgave mogelijk via de Brede School!

Judolessen onder schooltijd
In januari start de Brede School met het geven van eenmalige introductielessen judo onder schooltijd.
Dit zal gebeuren in klassikaal verband en plaatsvinden onder de reguliere gymlessen op school.
De judolessen zijn voor alle groepen die in De Sluis gymmen. De lessen zijn geheel gratis en omdat het onder schooltijd plaatsvindt is opgave niet nodig. Vraag je leraar/lerares wanneer jullie klas aan de beurt is!

Vrijdag 29 januari Brede School filmavond
De Brede School filmavond staat weer voor jullie op het programma. We draaien een leuke film voor kinderen vanaf groep 5. Van 19:30-21:00 uur kun je lekker genieten in een echte bioscoopsfeer. De film worden op groot scherm vertoond en
de entree is ⬠2,50 p.p. inclusief 2 consumpties. Locatie: Jeugdcentrum Loods 2, Sluisweg 4 in Hoogkarspel. Reserveren is verplicht. Inschrijven vóór 25 januari

Zaterdag 13 februari Survivallen
Ben jij ook een echte bikkel en vind je het leuk om te klimmen en klauteren in bomen en touwen. Dan is dit je kans om eens mee te doen met survivallen. Rond de atletiekbaan in Grootebroek ligt een hele mooie survivalbaan van de survivalvereniging SSV met meerder hindernissen en uitdagingen. Kledingadvies: Strakke lange trainingsbroek warme sokken en goede sportschoenen. Kosten: ⬠2,50 p.p., contant betalen bij aanvang. Let op voor deze sportieve middag geldt eigen vervoer om te halen en/of te brengen. Inschrijven vóór 7 februari

Woensdag 17 februari knutselworkshop werken met textielverf Knutselen met de Brede School. Dit keer gaan jullie werken met textielverf. De activiteit is voor de groepen 3 t/m 8. Op woensdagmiddag 17 februari van 13:30-14:30 uur. Locatie: Jeugdcentrum Loods 2, Sluisweg 4 in Hoogkarspel. De kosten zijn ⬠2,50 p.p. inclusief materiaal en consumpties. Betalen contant en bij aanvang. Reserveren is verplicht. Inschrijven vóór 10 februari.

Woensdag 17 februari techniekavond vogelnestkastje maken Jullie gaan samen met onze vrijwillige vaders en moeders projecten maken welke alles met techniek te maken hebben. Deze keer maken we een vogelnestkastje. De activiteit is voor kinderen uit groep 5 & 6. Datum woensdag 17 februari van 18:30-20:00 uur. Kosten zijn ⬠2,50,- p.p. Voor materiaal en consumpties wordt gezorgd. Reserveren is noodzakelijk. Betalen contant en bij aanvang. Locatie: Jeugdcentrum Loods 2, Sluisweg 4 in Hoogkarspel. Inschrijven vóór 10 februari.

Vrijdag 19 februari Brede School feestavond
Daar is hij weer, de Brede School feestavond. Een leuke avond voor kinderen voor groep 7 & 8. Van
19:30-21:30 uur gaat het dak eraf in Loods 2! Locatie: Jeugdcentrum Loods 2, Sluisweg 4 in Hoogkarspel.
Entree ⬠2,50 p.p. inclusief 3 consumpties. Reserveren is verplicht. Inschrijven vóór 15 februari.

Woensdag 3 maart start cursus weerbaarheidtraining De Brede School biedt een cursus weerbaarheid voor jongens en meisjes van 6 tot en met 12 jaar. Deze cursus wordt gegeven door gecertificeerd weerbaarheidtrainer Jolan Schalenkamp. Het accent van de cursus ligt bij het positief bekrachtigen van het zelfbeeld. De cursus bestaat uit 5 lessen op woensdag 3,10,17,24 en 31 maart van 13:00-15:00 uur. Tevens is er een mogelijkheid voor de ouders om een informatieles bij te wonen op woensdag 17 februari van 13.00 tot 14.00 uur. Deze les gaat alleen door bij opgave van minimaal 10 ouders en kost ⬠5,- p. p. Dit graag doorgeven bij aanmelding van uw zoon of dochter.
De kosten zijn ⬠40 p.p. exclusief de informatieles. Locatie: gymlokaal van de Mr. Spigtschool, Duijvenbrug 15 in Hoogkarspel. Kledingadvies, makkelijk zittende kleding en gymschoenen. Reserveren is verplicht. Inschrijven vóór 10 februari!

Woensdag 10 maart sieraden maken voor jongens en meisjes Voor alle kinderen van 8 t/m 12 jaar is er weer een ketting en armbanden workshop. De workshop wordt gegeven door âDe Hobbydotsâ. Op 17 maart van 13:30 tot 15:00 uur rijg je een stoere armband of mooie ketting naar keuze. Normaal koop je deze mooie armbanden alleen bij dure sieradenwinkels, nu krijgen jullie de kans om dit zelf te maken! Na afloop mag je de armband natuurlijk mee naar huis nemen. De kosten zijn ⬠6,- euro p.p. Dit is inclusief materiaal, limonade en wat lekkers. Locatie: aula van de Mr. Spigtschool, Duijvenbrug 15 in Hoogkarspel . Reserveren is verplicht. Inschrijven vóór 03 maart!

Vrijdag 26 maart Brede school Filmavond
De Brede School filmavond staat weer voor jullie op het programma. We draaien een leuke film voor kinderen vanaf groep 5. Van 19:30-21:00 uur kun je lekker genieten in een echte bioscoopsfeer. De film worden op groot scherm vertoond
en de entree is ⬠2,50 p.p. inclusief 2 consumpties. Locatie: Jeugdcentrum Loods 2, Sluisweg 4 in Hoogkarspel. Reserveren is verplicht. Inschrijven vóór 21 maart.

Woensdag 31 maart knutselworkshop paasei van piepschuim versieren Knutselen met de Brede School. Dit keer gaan jullie een paasei van piepschuim versieren. De activiteit is op woensdagmiddag 31 maart voor de groepen 3 & 4 van 14:00-15:00 uur en voor de groepen 5,6,7 & 8 van 15:30-17:00 uur. Locatie: Jeugdcentrum Loods 2, Sluisweg
4 in Hoogkarspel. De kosten zijn ⬠2,50 p.p. inclusief materiaal en consumpties. Betalen contant en bij aanvang. Vermeld even bij inschrijving in welke groep je ingeschreven wilt worden. Inschrijven vóór 20 maart.

Woensdag 31 maart start muziek met kleuters
De Brede School heeft, in samenwerking met ComMUSICation, kleutermuziek in haar programma opgenomen. Tijdens deze lessen kunnen de kids van 4 en 5 jaar hun muzikale talenten ontplooien. De inhoud van de cursus bestaat uit zingen, spelen op muziekinstrumenten, luisteren naar muziek en bewegen op muziek. Het doel is om op een leuke en leerzame wijze, actief bezig
te zijn met muziek en de muzikale belangstelling te stimuleren. Kleutermuziek wordt gegeven op woensdagmiddag
31 maart, 7, 14, 21 en 28 april. De leeftijdsgroep 4 en 5 jaar heeft les van 14:15-15:00 uur. Locatie: Het Reigersnest, speellokaal van het Kerspel in Hoogkarspel.
Voor ⬠15,00 p.p. mag uw kleuter 5 keer meedoen. Reserveren is verplicht. Inschrijven vóór 21 maart.

Woensdag 31 maart start muziek met peuters
De Brede School heeft in samenwerking met ComMUSICation, peutermuziek opgenomen in haar programma. Deze cursus is bedoeld voor de peuters van 2 en 3 jaar. Samen met een volwassene, (groot)ouder of oppas, gaan we allerlei liedjes zingen, muziekspelletjes doen, spelen op instrumenten en is er ook aandacht voor dans. Muziek is goed voor de algehele ontwikkeling
van de peuter, maar het plezier maken met muziek staat voorop. Muziek met peuters wordt gegeven op woensdagmiddag
31 maart, 7, 14, 21 en 28 april De leeftijdsgroep 2 en 3 jaar heeft les van 15:00-15:45 uur. Locatie: Het Reigersnest, speellokaal van het Kerspel in Hoogkarspel. .
Voor ⬠15,00 p.p. mogen peuter én ouder 5 keer lessen. Reserveren is verplicht. Inschrijven vóór 21 maart.

Woensdag 14 en 21 april techniekavonden vliegauto maken Jullie gaan samen met onze vrijwillige vaders en moeders projecten maken welke alles met techniek te maken hebben. Deze keer maken we in 2 avonden een vliegauto. De activiteit is voor kinderen uit groep 7 & 8. Op woensdag 14 en 21 april van 18:30-20:00 uur. Kosten zijn ⬠2,50,- p.p. Voor materiaal en consumpties wordt gezorgd. Reserveren is noodzakelijk. Betalen contant en bij aanvang. Locatie: Jeugdcentrum Loods 2, Sluisweg 4 in Hoogkarspel. Let op! Inschrijven vóór 10 april.

Vrijdag 16 april knutselworkshop fotolijstje mozaïeken Knutselen met de Brede School. Dit keer gaan jullie een fotolijstje mozaïeken. De activiteit is op vrijdagmiddag 16 april voor groep 3 t/m 8 van 15:30-17:00 uur. Locatie: Jeugdcentrum Loods 2, Sluisweg 4 in Hoogkarspel. De kosten zijn ⬠2,50 p.p. inclusief materiaal en consumpties. Reserveren is verplicht. Inschrijven vóór 10 april.

Dinsdag 8 t/m vrijdag 11 juni 2010 avondvierdaagse Van dinsdag 8 t/m vrijdag 11 juni kan iedereen uit Hoogkarspel meedoen met ons wandelfestijn. Elke avond starten wij om 18:00 uur op de IJsbaan. Elke dag lopen wij een andere route. Kosten zijn ⬠3,50 per deelnemer (begeleiders van kinderen zijn gratis!) Het inschrijfformulier wordt in april op school uitgedeeld. Opgave via de mail is hiervoor nog niet mogelijk!

Vrijwilligers voor technieklessen gevraagd!!!
Onder de jongens en meisjes van de basisscholen is er grote behoefte aan leuke timmeractiviteiten! Ook voor het komende seizoen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om deel te nemen aan de werkgroep techniek. Samen met de werkgroep bedenk je simpele activiteiten, je bereid voor en voert deze uit. Tijdsinvestering is zeer minimaal! Wie o wie meld zich aan via e-mail adres r.appel@jeugdwerkdrechterland.nl

Kijk ook op www.jeugdwerkdrechterland.nl voor het programma!