Gemeente Veere


Klimaatstraatfeest

Ook in Veere !!!!

Klimaatstraatfeest is een gezellige energiebesparingcampagne. Door samen met je buren aan de slag te gaan wordt energiebesparing ook nog eens leuk en helpen we het klimaat een handje. Dat deze aanpak effectief is, blijkt uit het feit dat vorig jaar 3287 straten uit heel Nederland, waarvan 300 in Zeeland, hebben meegedaan. Hiermee was Zeeland provinciaal koploper. Als het aan de Gemeente Veere ligt laten we dit jaar weer zien dat Veere voorop loopt voor een beter klimaat. Help je mee?
We wassen zuiniger, rijden slimmer en isoleren ons huis. We pakken vaker de fiets, zetten de thermostaat een graadje lager en kopen spaarlampen. En de komende maanden doen we daar samen een schepje bovenop. Door met onze straat leuke acties te bedenken die bijdragen aan de verbetering van het klimaat. Zo doen we steeds meer voor ons klimaat en dat is best een feestje waard. Overal in Nederland en misschien ook bij jou in de straat.

Piet Paulusma
Om het allemaal nóg leuker te maken bezoekt Piet Paulusma elke week een klimaatstraat voor de opname van Pietâs Weerbericht op SBS6. Laat hem ook in jouw straat een kijkje nemen en zet de klimaatacties die je met je straat hebt bedacht in de schijnwerpers!.

De Jury
Alle klimaatacties die jij met je buren uitvoert worden beoordeeld door een jury van de vereniging Klimaatverbond Nederland. Zij bepalen de hoeveelheid bonuspunten die je ermee verdient. Van leuke en bijzondere acties worden bovendien nieuwsberichten gemaakt, om jouw straat extra in het zonnetje te zetten.

De Feestcommissie
Geen feest is compleet zonder een feestcommissie! Deze commissieleden, onder wie Piet Paulusma, dragen deze grootste en leukste energiebesparende actie een warm hart toe.

Superstraatfeest met live optreden van een bekende artiest De 500 meest actieve straten krijgen op 29 mei 2010 allemaal een straatfeest cadeau, met een feestpakket boordevol leuke verrassingen. Nu is een feest natuurlijk niet compleet zonder lekker eten en drinken. Dus krijgen deze straten naast het feestpakket ook een feestbudget tot 500 euro om een fantastisch feestje te kunnen bouwen. En de straat die de allermeeste energie bespaart krijgt het Superstraatfeest, met een fantastisch live optreden van een Nederlandse bekende artiest!

Klimaatverandering
Onze planeet wordt warmer en warmer en dat moeten we een halt toeroepen. Maar dat kan alleen als iedereen zân steentje bijdraagt, zoals met het Nationale Klimaatstraatfeest. Meer informatie over de klimaatverandering en aanmelden van jullie straat kan via www.klimaatstraatfeest.nl