Provincie Utrecht

Remco van Lunteren tegen stroom in provinciebestuurder

11-1-2010 -

Remco van Lunteren is sinds 1 januari 2010 gedeputeerde mobiliteit en economie in de provincie Utrecht. Daarvoor was hij commercieel directeur bij M2 vloeren in Amersfoort en fractievoorzitter voor de VVD in Provinciale Staten. Van Lunteren wil zijn affiniteit met het bedrijfsleven gebruiken om inhoud te geven aan zijn nieuwe bestuursfunctie bij de provincie.

Afbeelding: Remco van Lunteren tegen stroom in provinciebestuurder Van Lunteren kiest tegen de stroom in voor de provincie. Hij ziet een absolute meerwaarde voor een bestuurslaag op het middenniveau. Maar dat er wat herstelwerk nodig is, is wat hem betreft zeker. "De provincie zal zich meer moeten focussen en tegelijk moet er eens kritisch gekeken worden naar alle samenwerkingsverbanden en diensten die er omheen zijn georganiseerd en leiden tot al die bestuurlijke drukte. Zo organiseer je een bedrijf ook niet. Zorg dat je het overzichtelijk houdt, breng duidelijke lagen aan en zorg dat je eenduidige afspraken maakt over taken en verantwoordelijkheden. Met drie bestuurslagen heb je dan nog steeds een platte organisatiestructuur."

Snelheid houden
Van Lunteren stelt zichzelf tot doel de snelheid te houden in het oplossen van de verkeersproblemen rondom Utrecht, Hilversum en Amersfoort. De centrale ligging van Utrecht is een belangrijke reden waarom bedrijven zich in deze provincie vestigen. Ook de vele particuliere en publieke kennisinstellingen zorgen voor extra aantrekkingskracht. Met deze kennisinstellingen wil Van Lunteren samen optrekken om meer bedrijvigheid aan te trekken voor de Utrechtse economie.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196