FloraHolland


FloraHolland present op Fruit Logistica in Berlijn

FLORAHOLLAND, 11 januari 2010 (persbericht) - Van woensdag 3 tot en met vrijdag 5 februari staat FloraHolland met een stand op de beurs Fruit Logistica in Berlijn. FloraHolland toont daar onder andere de vele mogelijkheden die er zijn om de verkoop van sierteeltproducten in supermarkten te stimuleren. Ook aan Fair Trade-producten en duurzaam transport per spoor wordt in de stand aandacht besteed.

Retailconcepten en Fair Trade
Bij presentatie van bloemen en planten bij de retail moet iedere vierkante meter winkelvloer goed worden benut. FloraHolland heeft samen met GB10 Communications een nieuw retailconcept ontwikkeld: de Flower Tower®. Dit is een in het oog springende display, waarin zestien emmers met bloemen op slechts één vierkante meter gepresenteerd kunnen worden. De Flower Tower® is op maat te ontwikkelen en kan actiematig ingezet worden door de wisselbare header en banieren. De Flower Tower® werd voor het eerst getoond tijdens de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer in oktober 2009 en kreeg daar veel belangstelling.
Verder laat FloraHolland in de stand een plantenschap zien, waarbij uitstraling, impulsaankoopprikkels en keuzegemak sterk verbeterd zijn.

Daarnaast is in de stand ook een speciale plaats ingericht voor Fair Trade-producten. FloraHolland en Fair Flowers Fair Plants (FFFP) hebben samen een Fair Trade-concept ontwikkeld, waarin duurzaam en met respect voor mens en milieu geteelde bloemen en planten worden aangeboden. Het huidige aanbod omvat een breed scala aan producten, waarvan de keten volledig traceerbaar is.

GreenRail voor vers vervoer per spoor
Naast retailconcepten en -dienstverlening is in de stand ook aandacht voor het project GreenRail. GreenRail organiseert vervoer van vers-producten via het spoor. Zo zijn er al succesvolle transporten geweest naar Italië en Roemenie. In het project GreenRail werkt FloraHolland samen met de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten, sierteeltbedrijven, logistieke dienstverleners en kennisinstellingen.

De stand van FloraHolland bevindt zich in hal 3.2, standnummer C-19. De Fruit Logistica is geopend van 9.00 tot 18.00 uur.