Ingezonden persbericht


Ajax-Chubb en Koninklijke Horeca Nederland zetten zich in voor brandveiligheid

Amsterdam, 11 januari 2010
Afgelopen jaar heeft een aantal horecaondernemers ervaren wat de gevolgen zijn van een brand in hun horecabedrijf. Koninklijke Horeca Nederland ondersteunt de leden bij zowel de preventie als nasleep van een brand. Vandaag sluit Koninklijke Horeca Nederland een overeenkomst met Ajax-Chubb Brandbeveiliging waardoor de aangesloten leden met korting gebruik kunnen maken van hun producten en diensten. Het gaat hierbij om producten en diensten van brandpreventie, detectie, bestrijding tot nabehandeling.

Horecaondernemers kunnen na een brand een beroep doen op de consulenten van Koninklijke Horeca Nederland. Zij werken met een uitgebreide checklist waardoor horecaondernemers niets vergeten in de hectische tijden na een brand.

Brandveiligheid
Naast preventie zijn ook zaken als een juiste installatie en het jaarlijks onderhoud van groot belang. Ajax-Chubb biedt voor de horecaondernemer en werknemer ook BHV-opleidingen en advies. Hiermee zijn de werknemer en ondernemer voorbereidt op de eerste maatregelen die genomen moeten worden bij een brand. Een veilige ambiance is net zo belangrijk als de gezelligheid en gastvrijheid die een horecaondernemer aan zijn gasten biedt.

Een rekenvoorbeeld voor een restaurant

1 Onderhoud aan blusmiddelen biedt een ledenvoordeel van ¤21,-
2 Onderhoud aan noodverlichtingarmaturen biedt een ledenvoordeel van ¤27,-
3 Levering 6 liter vetbrandblusser voor een friteuse biedt een ledenvoordeel van ¤110,- Dat levert een horecaondernemer al een totale besparing op van ¤158,-.

Indien tijdens het onderhoud aan de blusmiddelen onderdelen vervangen dienen te worden of preventiematerialen (o.a. EHBO middelen, blusdekens) geleverd moeten worden geldt hier voor een lid ook nog eens korting van 20%. Op de nieuw te leveren haspels hanteren we een korting van 35% voor de leden en voor de blussers zelfs 40%.

Noot voor de redactie -