Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 11 januari

Alkmaar, 11-01-2010 o 14.00 uur

Overval op winkel in Ter Plaatse

Alkmaar, maandag 11 januari

Op woensdagmiddag 13 januari om 17.30 uur besteedt het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland aandacht aan een poging tot een overval op een supermarkt in De Rijp op donderdag 24 december 2009.

Op donderdagmorgen omstreeks 06.30 uur werd een overval gepleegd op een supermarkt aan de Driemarkt in De Rijp. De bedrijfsleider van de supermarkt was juist bezig kranten vanaf de straat naar binnen te brengen toen twee mannen op hem af kwamen lopen. De bedrijfsleider werd bedreigd met een vuurwapen en moest het bedrijf inlopen voor geld en de kluis. Terwijl hij vanuit de luchtsluis naar het magazijn liep, gaf hij aan niet bij het geld te kunnen komen. Hij werd nogmaals met een vuurwapen bedreigd en moest in de winkel geld gaan pakken. Toen hij door de klapdeuren de winkel binnenliep, bleken de overvallers niet achter hem aan te zijn gekomen. Ze waren verdwenen. Onderzoek in de omgeving leverde geen verdachten meer op. De overvallers zijn beiden negroïde mannen met een lengte van ongeveer 1,70 meter en rond de 20 jaar. Beide waren donker gekleed.

In Ter Plaatse worden bewakingsbeelden getoond waarop de overvallers te zien zijn. De eerste uitzending van Ter Plaatse is op woensdag 13 januari om 17.30 uur. Daarna wordt deze enkele malen herhaald. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de recherche in Heerhugowaard op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Eventueel kunnen getuigen die anoniem willen blijven bellen met Meld Misdaad Anoniem, tel.nr. 0800-7000.

Bestuurder rijdt tegen geparkeerde autos

Medemblik, maandag 11 januari

Een 29-jarige automobilist uit Medemblik werd maandagochtend rond 01.10 uur aangehouden in zijn woning. Hij had op de Brakeweg met zijn auto meerdere geparkeerde autos aangereden. Een getuige zag de man wegrijden. Zijn auto werd aangetroffen op de Laak met flinke schade aan de voorkant. De politie bezocht het adres van de tenaamgestelde van de auto. De automobilist werd op dit adres aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Handgemeen na verkeersruzie

Heerhugowaard, zondag 10 januari

Een 43-jarige automobilist uit Heerhugowaard raakte zondagmiddag rond 16.45 uur gewond bij een vechtpartij aan de Middenwaard. De man wilde achteruit een parkeervak inrijden in een parkeergarage. Hij zag hierbij twee mannen over het hoofd. Eén van deze mannen gaf een klap op de auto en vloekte tegen de bestuurder. Deze pikte dit niet en stapte uit. Er ontstond een handgemeen, waarbij over en weer klappen werden uitgedeeld. De 43-jarige Heerhugowaarder liep een scheurtje op in zijn voorhoofd, waarschijnlijk door een kopstoot die hij zelf uit had gedeeld. Hij moest naar de Eerste Hulp om de wond te laten hechten. Eén van de mannen, een 25-jarige Heerhugowaarder, deed aangifte van mishandeling.

Drankrijders

Alkmaar, maandag 11 januari

Een 32-jarige automobilist uit Alkmaar werd maandagochtend rond 02.55 uur aangehouden op de Bestevaerstraat. Hij moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 580 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. De Alkmaarder moest zijn rijbewijs inleveren.

Een 55-jarige automobilist uit Egmond aan Zee werd maandagochtend rond 03.35 uur op de Kanaalkade aangehouden met teveel drank op. De man blies 760 ug/l. Dit is ruim drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanhouding na mishandeling

Alkmaar, zondag 10 januari

Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zondagavond rond 22 30 uur aangehouden op het politiebureau nadat hij zich hier gemeld had. De man had in een café aan de Kanaalkade een 35-jarige man uit Hoorn mishandeld. De Hoornaar was het café binnengelopen om sigaretten te halen en werd aangesproken door de 29-jarige man. Eigenlijk volgde meteen daarop een kopstoot en kreeg de Hoornaar een klap in zijn nek. Hij moest naar het MCA voor behandeling. Zijn neus bleek gebroken te zijn. De verdachte kwam zich enkele uren later melden op het politiebureau. Hij werd aangehouden.

Getuigen gezocht openlijke geweldpleging

Alkmaar, maandag 11 januari

Zaterdagochtend vond rond 04.20 uur op de Molenbuurt een mishandeling plaats van een 33-jarige man uit Alkmaar. De man was op zoek naar een taxi en liep daarom heen en weer voor een horecagelegenheid op de Molenbuurt. Vanuit het niets werd de man door vier mannen aangevallen en door hen geschopt en geslagen. De man wist te ontkomen en nam plaats in een taxi. Zijn belagers lieten het er echter niet bij zitten. Zij sloegen een raampje van de taxi in en gingen door met de mishandeling van de Alkmaarder. Hij moest ter behandeling overgebracht worden naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij een hersenschudding, een gebroken neus en diverse bloeduitstortingen had.

Er werden naar aanleiding van de openlijke geweldpleging twee mannen van 24 en 29 uit Alkmaar aangehouden. Zij werden in verzekering gesteld.

De politie is voor haar onderzoek naar de toedracht op zoek naar getuigen. Bekend is dat er diverse mensen getuige zijn geweest van de geweldpleging. De politie wil graag met deze mensen in contact komen. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief), politie Alkmaar.