Gemeente Bodegraven

en Noordhof
(07-01-2010)

Verkeer

Verkeershinder Noordstraat en Noordhof

Publicatiedatum 07-01-2010
Toelichting

Binnenkort start de bodemsanering op de locatie Noordhof/Noordstraat in Bodegraven. De straat Noordhof is in 1985 aangelegd tussen de Noordstraat en Noordhof en de Dirk Bavolaan op het voormalige terrein van een garagebedrijf.

In 1981 vond op de locatie een bodemsanering plaats. Uit latere onderzoeken bleek dat de grond en het grondwater op een klein deel van de locatie Noordhof (aan de kant van de Noordstraat) nog steeds verontreinigd is met minerale olie. Dat stukje grond moet daarom opnieuw gesaneerd worden.

Naar verwachting duurt deze sanering 1 á 2 jaar. Eerst wordt de vervuilde grond in het brongebied ontgraven. Hier is de grond het meest vervuild. Aansluitend vindt er een sanering plaats van de restverontreiniging door middel van een pomp. Deze wordt ondergronds geplaatst, waardoor de omwonenden er weinig last van gaan ondervinden. De pomp wordt geplaatst op de hoek van de Noordstraat en Noordhof.

Tijdens de periode van ontgraving is doorgaand verkeer mogelijk. Eerst wordt de ene helft ontgraven, daarna de andere helft. Gedurende de gehele periode is de Noordhof niet te bereiken via de Noordstraat. De sanering vindt plaats op een later tijdstip vanwege de huidige weersomstandigheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Rouing, afdeling VROM, tel. (0172) 630 343.