Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk

Persberichten St Jansdal

Uitbreiding MRI capaciteit (11-01-2010)

Kostenbesparend en voor de patiënt een uitkomst

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in winterse sferen werd bij de locatie van het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord, de spiksplinternieuwe MRI bus onthuld door de voorzitters van de Raad van Bestuur van het Antonius ziekenhuis te Sneek en Ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk, Wouter van der Kam en Wout Adema.

Ziekenhuis St Jansdal heeft samen met het Antonius Ziekenhuis een mobiele MRI aangeschaft. De gezamenlijke aanschaf is een voorbeeld van efficiency. Beide ziekenhuizen hadden te kampen met een capaciteitsprobleem met betrekking tot MRI-onderzoeken. Door de capaciteit uit te breiden zullen patiënten eerder geholpen kunnen worden. Bovendien is de bus een mooi voorbeeld van zorg dichtbij.

Het is een vrachtwagen met een opvallend, kleurig en eigentijds uiterlijk. Voor het ontwerp is gebruik gemaakt van fotoâs, logoâs en de huisstijlkleuren van beide ziekenhuizen. Het ontwerp is zo gemaakt dat beide ziekenhuizen zich kunnen herkennen in de vormgeving.

Vooralsnog staat de bus op maandag en dinsdag in Harderwijk en op donderdag en vrijdag in Emmeloord. Op de woensdagen staat de bus de ene week in Emmeloord en de andere week in Harderwijk. Ziekenhuis St Jansdal heeft samen met het Antonius Ziekenhuis een mobiele MRI aangeschaft.

---