Gemeente Krimpen aan den IJssel


Bekendmaking

Op maandagavond 4 januari 2010 sprak burgemeester Ries Jansen traditiegetrouw de nieuwjaarsrede uit in de raadzaal van het raadhuis. Namens het gemeentebestuur wenste hij alle Krimpense inwoners een voorspoedig 2010. Hij vroeg aandacht voor de lessen die we uit de tweede wereldoorlog kunnen trekken, omdat we in dit jaar 65 jaar bevrijding vieren. Ook zal er in 2010 aandacht zijn voor de 60 jarige herdenking van de onafhankelijkheids-verklaring van de Molukse regering in ballingschap. Ook riep hij op te gaan stemmen op 3 maart bij de gemeenteraads-verkiezingen.

Vervolgens sprak de burgemeester over het nieuwe kerkgebouw De Bron: "...een warme ontmoetingsplaats voor een ieder die zich thuis voelt in deze kerk, ongeacht huidskleur of nationaliteit, waardoor de betekenis voor de Krimpense gemeenschap verder reikt dan de kwaliteit van het gebouw of het instituut Rooms Katholieke Kerk." Hij roemde de bouwcommissie van De Bron, die tien jaar lang aan het project is blijven werken, ondanks tegenslagen en de vele noodzakelijke aanpassing van de plannen. De burgemeester: "Zulke ondernemende mensen zijn er gelukkig velen in onze gemeente en vandaag ga ik er weer ééntje speciaal in het zonnetje zetten bij de uitreiking van de Guldemont oorkonde. Iemand, die zich in het bijzonder verantwoordelijk heeft gemaakt bij de bouw van deze prachtige kerk is ... iemand die
-zoals dat zo vaak gaat- ook al elders actief heeft getoond in het maatschappelijk leven. (...) Na zijn verhuizing naar Krimpen aan den IJssel raakte hij betrokken als vrijwilliger bij de besturen van een aantal scholengemeenschappen. In 1989 werd onze nieuwe Krimpenaar van het Jaar gevraagd voorzitter te worden van de bouwcommissie; een functie die hij nog steeds vervult. Het gebouw is nog niet af. Een klokkentoren zal uiteindelijk de afronding zijn van het project en straks nog een markant nieuw element betekenen aan de Nieuwe Tiendweg."

Daarna overhandigde burgemeester Ries Jansen de oorkonde aan de voorzitter van de bouwcommissie van de Rooms Katholieke kerk De Bron, Jan Dumoulin.