Buma/Stemra

Nominaties Interactive Awards 2010 bekend
11-1-2010
11 januari 2010 / Hoofddorp - Aanstaande vrijdag 15 januari worden tijdens Eurosonic/Noorderslag in Groningen de Interactive Awards 2010 uitgereikt aan een artiest/band én een organisatie met het meest vernieuwende, interactieve muziekconcept. Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt. De genomineerden voor de Artist Award zijn: Corjan, Jean Parlette, Krause, The Gasoline Brothers en Bazzookas. Voor de Company Award, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, zijn genomineerd: Spotify, Sellaband en Bandcentral.

De prijzen

Maar liefst 47 bands en artiesten hebben zich ingeschreven voor de Artist Award. De genomineerden van de Company Award zijn direct geselecteerd door de jury. Voorzitter jury Antoinette de Ridder, Buma/Stemra: "Wij zijn trots dat wij dit jaar voor het eerst de Company Award kunnen uitreiken aan een bedrijf dat zich onderscheidend en op een innovatieve manier muziek op internet aanbiedt. Bedrijven en individuen worden steeds creatiever op internet en brengen op een steeds inventievere manier muziek aan de man. Dit is een ontwikkeling die wij toejuichen." De genomineerden van de Artist Award maken kans op een cheque van EUR 5000 en twee dagen studiotijd in opnamestudio Spitsbergen. De winnaar van de Company Award ontvangt EUR 5000. "Ook dit jaar waren de inschrijvingen weer inspirerend, van simpele concepten tot uitgebreide online marketingplannen waarmee de verschillende bands boven de menigte uit proberen te komen. De keuze was dan ook behoorlijk moeilijk, aangezien er dit jaar echte topconcepten tussen zitten en we er uiteindelijk maar vijf konden nomineren", aldus jurylid Thijs Helfrich, thefactor.e.

De uitreiking

De uitreiking van de Interactive Award 2010 vindt plaats op vrijdag 15 januari van 16.30 uur - 17.30 uur tijdens het Noorderslag festival in de Oosterpoort te Groningen. Gedurende dit uur presenteren de genomineerden hun concepten, waarna de jury in overleg een beslissing maakt wie het hoogst aantal punten verdient. De combinatie van de stem van de jury en de publieksstem bepaalt de winnaar van de Artist Award. De winnaar van de Company Award wordt uitsluitend bepaald door de jury. De jury bestaat uit Amke Block (Audiomagnet), Robert Smit (Media Flex), René Smit (Universal Music), Thijs Helfrich (thefactor.e) en Antoinette de Ridder (Buma/Stemra).

Seminar Innovative models for tomorrow's music business

Voorafgaand aan de Award ceremonie wordt van 13.00 uur tot 16.30 uur het seminar Innovative models for tomorrow's music business gehouden. Centraal staat hoe de muziekindustrie, van kleine start-up tot gevestigde naam, omgaat met de kansen die er liggen.

Seminarprogramma


- Keynote Alexander Osterwalder over Business Models.
- Succesverhalen van Music Business Models door Spotify en Nokia.
- Start-up verhalen over Digital Music Services door Africa Unsigned, Music United and Cloudspeakers.

Over Interactive Awards 2010

De Interactive Awards 2010 zijn een samenwerking tussen Noorderslag/Eurosonic, webagency theFactor.e en Buma/Stemra. Met de Artist Award worden acts gestimuleerd in het maken van opvallende interactieve campagnes en bijzondere online initiatieven. De Company Award stimuleert inspirerende, interactieve muziekportals die de auteursrechten in acht nemen.


Noot voor de redactie,