Gemeente Lansingerland

Nog één keer prikken Mexicaanse griep
Vaccinatie

Wie de tweede vaccinatie tegen de Mexicaanse griep heeft gemist, krijgt woensdag 13 januari nog één keer de kans om alsnog de tweede prik te halen.

De vaccinatie is voor kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en huisgenoten van babyâs tot zes maanden.

De prikken worden gegeven in verschillende Centra voor Jeugd en Gezin in de regio.

Wie nog graag in aanmerking wilde komen voor de inhaalronde, kon zich hiervoor aanmelden tijdens de vaccinatieweek in december of door te bellen met de GGD. In totaal hebben ongeveer 2500 mensen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Omdat deze mensen verspreid wonen over de hele regio Rotterdam-Rijnmond, is besloten om in de Centra voor Jeugd en Gezin te vaccineren, in plaats van op één centrale locatie.

Iedereen die zich heeft aangemeld, heeft een persoonlijke uitnodiging voor de vaccinatie ontvangen.

Een extra prikronde is nodig omdat een aantal kinderen door overmacht een prik heeft gemist. Zo mochten kinderen met meer dan 38 graden koorts, niet gevaccineerd worden.
Ook nu er officieel geen sprake meer is van een epidemie, is het nog belangrijk om de tweede prik te halen. De tweede prik versterkt de werking van de eerste prik.
Winfred Schop, campagnecoördinator van de GGD Rotterdam-Rijnmond:âHet griepseizoen is nog niet voorbij. Alleen met twee prikken ben je het hele seizoen zo goed mogelijk beschermd tegen de griep, ook tegen kleine veranderingen in het virus.â