Gemeente Geldermalsen

Wethouder Arie van Doorn stopt na gemeenteraadsverkiezingen

Wethouder Arie van Doorn (SGP) heeft besloten zich na de komende gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart a.s. niet meer beschikbaar te stellen als mogelijke wethouder voor de dan nieuw te vormen coalitie Hoewel hij nog voldoende interessante uitdagingen ziet en eigenlijk nog lang niet op zijn huidige werkzaamheden is uitgekeken vindt wethouder Van Doorn dat het na een langdurige periode binnen politiek/bestuurlijk Geldermalsen toch tijd is om het stokje over te dragen aan iemand anders.

Raadslid vanaf 1988

Arie van Doorn werd in mei 1988 raadslid voor de SGP. Vanaf 1998 was hij voor deze partij wethouder met als voornaamste onderdeel van zijn portefeuille de ruimtelijke ontwikkeling.

De afgelopen jaren konden binnen zijn portefeuille verschillende projecten succesvol worden afgerond zoals bijvoorbeeld de inhaalslag rond de diverse bestemmingsplannen, het Landschapsontwikkelingsplan en de gemeentelijke Woonvisie. Andere projecten staan stevig in de steigers zoals de realisering van de nieuwe woonwijk 'De Plantage', de uitwerking van het Masterplan Centrum Geldermalsen en de herinrichting van de Stationsomgeving. Ook in de toekomst moet er nog het nodige gebeuren en dat dan tegen de achtergrond van een ongetwijfeld moeilijke en ingrijpende kerntakendiscussie waarvan het resultaat de huidige gezonde financiële positie van de gemeente ook voor de toekomst moet waarborgen. Het is, aldus wethouder Van Doorn, in het belang van Geldermalsen dat van tijd tot tijd ruimte wordt geschapen voor nieuwe bestuurders om met een frisse kijk op zaken dit soort uitdagingen op te pakken.

De charme van zijn huidige functie is altijd geweest de hectiek van alle dag, de veelzijdigheid van de portefeuille en de intensieve contacten met inwoners en ondernemers zowel persoonlijk als tijdens de talloze inspraak- en informatieavonden. Daarnaast waren er de talloze contacten en overlegstructuren buiten de gemeente zoals onder andere de Provinciale Commissie voor de Fysieke Leefomgeving, de Streekcommissie Rivierengebied West, het overleg rond de MerwedeLingelijn en het dagelijks bestuur van de Regio Rivierenland. Schaduwzijde van dit alles was echter de enorme tijdsinvestering die noodzakelijkerwijs soms ten koste ging van de aandacht voor het eigen gezin. Dit laatste gaat in de toekomst zeker veranderen hoewel wethouder Van Doorn nog niet weet wat er na zijn afscheid op zijn pad gaat komen.

De datum voor het officiële afscheid van wethouder Van Doorn wordt later bekend gemaakt.

---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258