Gemeente Zwolle

Gewijzigde toegang parkeergarage Stadshagen

Datum uitgave persbericht: 01/07/2010

De toegang tot de parkeergarage onder het winkelcentrum in Stadshagen wordt vanaf maandag 11 januari 2010 gewijzigd. Bij het inrijden van de parkeergarage moet er vanaf die datum een inrijkaart uit de automaat bij de slagboom worden getrokken. Die kaart kan bovenaan de loopbaan in het winkelcentrum gratis worden omgezet in een uitrijkaart.

Stadshagen kent een verkeersluw centrum. Hoewel het centrum wel van alle kanten voor automobilisten bereikbaar is, is het niet de bedoeling dat er een doorgaande route ontstaat. Ongewild is er via de parkeergarage bij het winkelcentrum een verbinding ontstaan tussen de ene kant van het centrum en de andere kant, waar veel automobilisten onnodig gebruik van maken. Hierdoor ontstaat veel overlast in het centrum en is er meer verkeer rondom het centrum dan gewenst.

sluipverkeer voorkomen

Met de ontwikkelaar/eigenaar van het winkelcentrum is al bij de bouw afgesproken dat sluipverkeer door het centrum voorkomen moest worden.

De 'knip'

De 'knip' zoals de verkeersstructuur in Stadshagen is gaan heten heeft tot veel discussie geleid. In 2007 is door een klankbordgroep een uitgebreide discussie gevoerd over mogelijkheden de situatie te verbeteren. Elke bewoner van Stadshagen heeft mee kunnen praten in die klankbordgroep. De klankbordgroep heeft het college geadviseerd niet te kiezen voor een alternatief voor de "knip" en deze dus te handhaven. De klankbordgroep heeft het college wel een aantal suggesties gedaan voor verbetering van de algehele verkeerssituatie in Stadshagen die zoveel mogelijk zijn opgevolgd.

Bron: gemeente Zwolle en Corio Nederland B.V.
Datum van 07-01-2010 tot 06-02-2010