Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Slinger Slogans door IJsselmonde

Afgelopen jaar heeft Villa Zebra in opdracht van de deelgemeente IJsselmonde uitvoering gegeven aan het project Hier is plek zat. Met het project en de bijbehorende website Hierisplekzat.nl probeert de deelgemeente IJsselmonde kinderen een stem te geven in de heropbouw van delen van IJsselmonde. Ter aanvulling op de website konden kinderen deelnemen aan openluchtworkshops die op diverse locaties in IJsselmonde plaatsvonden.

Tijdens de laatste workshop hebben de aanwezige kinderen een slinger gemaakt met allerlei tips en kreten over hun buurt of wijk. Ook opmerkingen, fotos en tekeningen uit de eerdere workshops zijn verwerkt in de slinger. De slinger werd op 14 oktober jl. overhandigd aan Bram van Hemmen, portefeuillehouder van de deelgemeente IJsselmonde, en wordt van 11 januari tot en met 14 februari tentoongesteld in de trefpunten van Perspect:

- 11 t/m 17 januari: Trefpunt de Dijk, Susannadijk 153
- 18 t/m 24 januari: Trefpunt Tuinenhoven, Hollands tuin 85
- 25 t/m 31 januari: Trefpunt de Focus, Oude Watering 324
- 1 t/m 7 februari: Dienstcentrum Groot-IJsselmonde, Grote Hagen 92
- 8 t/m 14 februari: Trefpunt Lombardijen, Horatiusstraat 50

Hierisplekzat.nl is een project van Villa Zebra in opdracht van deelgemeente IJsselmonde in het kader van Rotterdam Kindvriendelijk. Het project wordt mogelijk gemaakt door deelgemeente IJsselmonde, gemeente Rotterdam en Pact op Zuid.