Ingezonden persbericht


Overdracht Hoofdstad van de Smaak door burgemeesters

PERSBERICHT

Biologica, 7 januari 2010

Op maandag 11 januari vindt de overdracht plaats van de Hoofdstad van de Smaak. Dit gebeurt in de RAI in Amsterdam, bij de Horecava. Na de officiële opening van de beurs door minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zal de burgemeester van Amsterdam, de heer Cohen, de eretitel 'Hoofdstad van de Smaak' overdragen aan de burgemeester van 's-Hertogenbosch, de heer Rombouts. Aansluitend kunnen de aanwezigen een smaakles bijwonen onder leiding van smaakmaker en kokoloog Pierre Wind.

De Hoofdstad van de Smaak vormt elk jaar het bruisende middelpunt van de landelijke Week van de Smaak. Afgelopen jaar was de eer aan Amsterdam, 'stad van de 1001 smaken', waar onder meer in alle stadsdelen streekmarkten werden gehouden met producten uit de directe omgeving. Een van de hoogtepunten van de Week van de Smaak was de feestelijke opening op het Centraal Station waar de eerste echte Smaaktrein vertrok.

In 2010 staan de schijnwerpers gericht op 's-Hertogenbosch. Het programma is in de maak en zal binnenkort bekend worden gemaakt. In alle activiteiten staat 'smaak' centraal, en spelen ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding de hoofdrol.

De uitverkiezing tot Hoofdstad van de Smaak brengt partijen bij elkaar en nodigt uit tot nieuwe vormen van samenwerking, tussen ondernemers onderling, tussen producenten en consumenten en tussen de overheden en de burgers.

In het voorjaar vindt u meer informatie over de Week van de Smaak op www.weekvandesmaak.nl. Het evenement vindt dit jaar plaats van 19 t/m 26 september.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht