Gemeente Delft

Verkeersactie Rembrandtschool

Op maandagochtend 11 januari vindt bij de Rembrandtschool aan de Rooseveltlaan tussen acht uur en kwart voor negen een verkeersactie plaats. Wethouder Anne Koning is hierbij aanwezig. Doel van de actie is om ouders te informeren over de getroffen verkeersmaatregelen die de schoolomgeving veiliger moeten maken. Leerlingen van de school zijn met spandoeken aanwezig, delen flyers uit en wijzen automobilisten waar zij mogen parkeren.

Bij de Rembrandtschool in de Buitenhof is het 's ochtends als de kinderen naar school komen vaak een drukte van belang. Omdat veel ouders hun kinderen met de auto naar school brengen ontstaan in de schoolomgeving verkeersonveilige situaties, waarbij leerlingen te voet en met de fiets tussen de geparkeerde en rijdende auto's door moeten lopen en fietsen.

De school en een aantal ouders zijn in overleg gegaan met gemeente en politie. Dit heeft geleid tot het besluit om verkeersmaatregelen te treffen: er worden schoolzones ingesteld om automobilisten erop te attenderen dat zij in een schoolomgeving rijden en hun rijgedrag moeten aanpassen. Een stopverbod is ingesteld gedurende haal- en brengtijden en een inrijverbod tussen 08.00 en 09.00 in de De Gaullelaan.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft