Gemeente Helmond


Politiek Helmond start boodschappendienst

Op maandag 11 januari start een bijzonder initiatief: alle Helmondse politieke partijen maken zich sterk voor de hulpbehoevende ouderen in onze stad.

Iedereen die vanwege de barre weersomstandigheden niet naar buiten kan of durft voor zijn boodschappen, kan een beroep doen op de Helmondse politici.

Voor wie?

Bent u een oudere Helmonder die normaliter wel zelf boodschappen kan doen of zelfstandig naar de huisarts of apotheek kan gaan, maar nu niet? Of heeft u hulp nodig bij het sneeuwruimen? Of bent u een hulpbehoevende alleenstaande die geen beroep kan doen op zijn omgeving? Kortom; bent u aan huis gebonden en kunt u niet voorzien in uw eerste levensbehoefte? Dan bieden de Helmondse partijen u de helpende hand.

Hoe?

Bel met 14 0492. U krijgt dan het callcenter van de gemeente Helmond aan de lijn. De callcentermedewerker vraagt uw gegevens en noteert welke hulp u nodig heeft. Deze informatie wordt doorgeleid aan gemeenteraadslid mevrouw Angelique Raaijmakers, zij coordineert deze actie. Zij stuurt vervolgens een 'vrijwilliger' op pad om u te helpen.

Hoe lang?

De hulp wordt geboden zolang de huidige weersomstandigheden aanhouden en zolang de wegen moeilijker begaanbaar zijn.

Meehelpen

Wilt u ook een helpende hand toesteken? Meld u dan als vrijwilliger. Bel dan ook met 14 0492.