Gemeente Lansingerland

Eerste geboortekoffer uitgereikt

Wethouder ten Kate heeft op 6 januari de eerste Woezel en Pip geboortekoffer van de gemeente Lansingerland uitgereikt aan Pascal van Ree. Hij en zijn partner Chantal Streef zijn op zaterdag 2 januari de trotse ouders geworden van een dochter, Larissa Aimée.

Vanaf 4 januari ontvangen alle pasgeboren kinderen, die wonen in Lansingerland, adoptiekinderen en pasgeboren kinderen/adoptiekinderen van medewerkers van de gemeente deze koffer.

Â

Uitreiking eerste geboortekoffer

Â

Woezel en Pip

Woezel en Pip zijn twee hondjes, bedacht en gecreëerd door de veel te jong overleden Guusje Nederhorst. Ze zijn het gezicht van de Guusje Nederhorst Foundation. Deze foundation heeft als motto âieder kind een lachâ. Het doel is âde harten van hulpbehoevende kinderen van nul tot en met acht jaar te verwarmenâ om hun psychische en fysieke welzijn te bevorderen. Het kan daarbij gaan om zieke of gehandicapte kinderen, kinderen met een stoornis, een jeugdtrauma of andere beperking, kinderen die het slachtoffer zijn van (huiselijk) geweld of misbruik of kinderen die in een moeilijke thuissituatie verkeren.

Â

Speelse activiteiten

Deze lach wil de foundation op het gezicht van kinderen brengen door het organiseren van speelse, educatieve activiteiten en vrolijke en duurzame projecten. Met deze koffer steunt de gemeente Lansingerland niet alleen het goede doel, maar laat ook zien dat alle inwoners, ook de allerjongsten, welkom zijn. Tijdens de uitreiking overhandigde Ten Kate ook een cheque van 500 euro aan Daphne Schreuder, directeur van de Guusje Nederhorst Foundation.

Â

Pluche bal

Op de koffer staat een afbeelding van Woezel en Pip. In de koffer treffen de ouders een pluche bal aan van de twee hondjes, een felicitatiebrief van de burgemeester, een flyer van de Guusje Nederhorst Foundation en gemeentelijke informatie.