Gemeente Edam-Volendam

Nieuwe aanbieders hulp bij het huishouden! Gevolgen voor eigen bijdrage?

De nieuwe uurtarieven voor hulp bij het huishouden kunnen mogelijk van invloed zijn op de eigen bijdrage die u moet betalen. Eind vorig jaar heeft de gemeente al melding gemaakt dat per 1 januari 2010 alle aanbieders tegen dezelfde tarieven gaan werken voor de gemeente.

Dit zijn hogere tarieven dan voorheen. Of deze verhoogde uurtarieven gevolgen hebben voor de eigen bijdrage is niet eenvoudig uit te leggen.

Een belangrijke reden hiervoor is dat de oude uurtarieven verschillen per zorgaanbieder. Indien het periodieke factuurbedrag lager is dan de maximale periodebijdrage - beide bedragen staan vermeld op de beschikking van het Centraal Administratie Kantoor (CAK) - is het aannemelijk dat u een hogere eigen bijdrage gaat betalen in 2010. Echter, dit zal niet vaak het geval zijn.

Sinds 1 januari zijn de nieuwe contracten met 8 aanbieders van hulp bij het huishouden in werking getreden. De organisaties die in Edam-Volendam hulp bij het huishouden bieden zijn: De Omring, Odion, Thuiszorg Diakonie Wmo, TSN (voorheen Evean), T-zorg, ViVa! Zorggroep, Wonen en Zorg Purmerend en Zorgcirkel Waterland. Vanaf 1 januari 2010 betaalt de gemeente voor HBH1 een uurtarief van EUR 21,-. De tarieven voor HBH2 en HBH3 bedragen respectievelijk EUR 24,- en EUR 25,50.

Heeft u vragen dan kunt u altijd terecht bij het Wmo-loket van de gemeente Edam-Volendam. Het loket is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag van 13.30 tot 16.00 uur. Tijdens de overige uren zijn de medewerkers telefonisch tot 16.00 uur bereikbaar op telefoonnummer (0299) 398 345.